ZEIJEN – De 11-jarige Chris Dogterom uit Zeijen heeft de finale bereikt van het NK Legobouwen. De voorrondes vonden plaats in 50 Intertoyswinkels verspreid over heel Nederland. De kinderen konden meedoen in twee leeftijdscategorieën, te weten 5 tot en met 8 jarigen en 9 tot en met 12 jarigen. Van beide leeftijdscategorieën werd per winkel 1 finalist gekozen.

Chris heeft mee gedaan bij Intertoys in Warenhuis Vanderveen in Assen. Hij moest binnen 2 uur een ontwerp maken met de blokjes die er op dat moment lagen. Chris zijn kikker met uitschuiftong trok gelijk al veel bekijks.

Woensdagmiddag heeft Chris zijn prijs in ontvangst genomen. Hij kreeg een waardebon van de Intertoys en een T-shirt, welke hij bij de finale moet dragen, maar ook zijn zelfgemaakte kikker mocht mee naar huis.

Op 19 oktober gaat Chris naar de finale. Deze wordt gehouden in Utrecht, tijdens het Legoworld festival. De hoofdprijs is een reis naar Denemarken en voor heel veel geld Lego, maar ook de tweede en derde plaats zijn geldprijzen.

 

Chris Dogterom