VRIES – Zondag 5 februari was het vroeg op staan voor ouders, springers, leiding, juryleden en organisatoren van VAKO trampoline springen.

De gehele ochtend stond in het teken van de clubkampioenschappen. Er hadden zich 27 kinderen aangemeld, maar helaas door ziekte en blessure waren er drie afwezig. Om 8.30 uur was de hal geopend en konden ze beginnen aan hun warming-up. De junioren mochten beginnen, daarna volgden de pupillen en senioren. Tussentijds werd de tribune mooi bezet door ouders, opa, oma’s, familieleden, buren en vrienden.  Als laatste mochten de instappers en jeugd hun drie oefeningen laten zien. Iedereen werd goed aangemoedigd en kreeg een groot applaus. Voor een aantal was het de eerste keer een echte wedstrijd met een jury, dit was dan ook wel heel spannend. Na het individuele wedstrijd werd er dit jaar voor het eerst ook gedaan aan synchroonspringen en met groot succes. De wedstrijd werd afgesloten met een prijsuitreiking.   

Bij de instappers was er goud voor Roza Sloot, zilver voor Lise Pieters en brons voor Merle Bloem. Bij de pupillen was er goud voor Zara Sloot, zilver voor Phylina Arends en brons voor Elin Hobma. Bij de categorie jeugd werd er goud door Anne-Rixt Hobma behaald, zilver door Jorine Vos en brons door Noa Homan. Bij de junioren springers werd goud door Noa Postma, zilver door Miranda Vos en brons door Lotte Hobma behaald. Bij de senioren was er goud voor Noraly Schreuder, zilver voor Dewi Doorten en brons voor Julian Noordhuis. De synchroon paren sprongen allemaal tegen elkaar, zowel jong als oud. Er werd gejureerd op netheid en moeilijkheid en om dit toch een beetje eerlijk te laten verlopen was er een maximum voor moeilijkheid en dit zorgde voor de volgende uitslag.

Goud voor het synchroon paar Schreuder en Doorten, zilver voor Homan en Vos en brons voor het jongste paar Phylina en Roza. Op 18 februari is de eerste wedstrijd in Hoogezand. Mocht je denken deze sport lijkt mij ook leuk om te doen, zoek dan contact via vakogym@gmail.com.