Tweede single voor ‘Jespar’ uit Paterswolde

PATERSWOLDE – Afgelopen vrijdag heeft Jasper van den Born, onder zijn artiestennaam Jespar, zijn tweede single uitgebracht. Het nummer Vogelvrij gaat over een jongen die met zijn vriendin op reis gaat om samen diverse plekken te ontdekken. Het nummer wordt op diverse muziekkanalen inmiddels volop gestreamd. “Uiteraard ben ik ontzettend blij en trots dat ik afgelopen week mijn nieuwe single aan de buitenwereld heb kunnen laten horen”, vertelt Jasper. “Het is een beetje een ‘feel good’ liedje en dat kunnen mensen in deze tijd wel gebruiken. Corona geeft tevens een andere dimensie aan het liedje, waardoor de titel eigenlijk twee betekenissen heeft”.

Het is inmiddels bijna een jaar geleden toen Jasper zijn eerste single ‘Mijn Kompas’ uitbracht. Voordat dit liedje uitkwam, was hij al bezig met de single ‘Vogelvrij’. De afgelopen maanden heeft hij daarom voldoende tijd gehad om aan het liedje te schaven. “De beat die ik bij dit liedje gebruik, was ik online een keer tegengekomen”, vertelt Jasper. “Toen ik dit hoorde, kreeg ik meteen inspiratie. Al vrij snel had ik toen het refrein in mijn hoofd en heb ik alles verder uitgewerkt. Het conceptje was binnen de kortste keren klaar, en daar was ik heel tevreden over”. Vervolgens heeft de artiest na kunnen denken over hoe hij het nummer wilde brengen. Nadat hij alles duidelijk op papier had, konden de opnames beginnen. “Voor de clip heb ik met veel bedrijven samengewerkt en ben ik op verschillende locaties geweest. De beelden die in de clip te zien zijn, zijn eigenlijk een vertaling van wat ik zing. Ik vind ‘m ontzettend vet geworden!”.

In het nummer Vogelvrij speelt Jasper zelf de hoofdrol en zingt hij over de dingen in de wereld die hij wil ontdekken, samen met zijn vriendin. Op een ochtend staat hij op, pakt zijn koffer en haalt zijn vriendin op. Ze gaan samen op reis om te zien hoe mooi de wereld is. Ze voelen zich op deze manier vogelvrij. “Door de coronacrisis heeft vogelvrij ook een andere betekenis gekregen”, legt Jasper uit. “Met het liedje wil ik mensen ook hoop geven in deze moeilijke periode. Het komt namelijk altijd wel weer goed”.

Het nummer Vogelvrij is een compleet ander liedje dan Mijn Kompas. Een bewuste keuze van Jasper. “Door de diversiteit in mijn singles krijgen mensen twee verschillende kanten van mij te zien op muzikaal gebied. Met dit nummer laat ik tevens zien dat ik over betere muzikale kwaliteiten beschik dan vorig jaar. Ik ontwikkel me nog steeds, zowel qua zang als op technisch vlak”. Jasper hoopt ook nu weer vele mensen blij te kunnen maken met zijn nummer. Concrete plannen voor een nieuwe single zijn er nog niet, maar Jasper weet zeker dat het hier niet bij blijft. “Er ligt wel van alles op de rol; inspiratie is er eigenlijk altijd wel. In de toekomst wil ik veel verschillende soorten muziek blijven maken en nieuwe mensen bereiken. Ik ga door met waar ik mee bezig ben”, aldus Jasper.

Het nummer Vogelvrij is onder andere op Spotify, YouTube en iTunes te beluisteren.