EELDE – Komend weekend is het Bloemencorso in Eelde. Voor het eerst maakt een hardloopfestijn deel uit van de festiviteiten rondom het Corso: de Corsorun. Natuurlijk wordt er op de route van het Corso gelopen, op vrijdagavond 30 augustus. Het festijn wordt georganiseerd door hardloopclub ‘Steeds beter’.

Alle kinderen van de zeven basisscholen in Eelde/Paterswolde zijn uitgenodigd voor de kidsrun, die om 18.00 uur start. Zij lopen 1200 meter, met een heuse tijdregistratie. Woensdagmiddag 28 augustus om 14.00 uur is er een hardloopclinic voor de kinderen op het terrein van VV Aktief aan de Burgemeester Legroweg. Alle schoolkinderen zijn daar van harte welkom. Deelname aan de clinic en aan de kidsrun is gratis! Om 19.00 uur zijn de recreanten aan de beurt. Zij lopen 5 kilometer. Heel geschikt voor mensen die nog niet zo lang en ver lopen om toch de sfeer van een loopfestijn mee te maken. Om 20.00 uur is het tijd voor de wedstrijd over 10 kilometer. Deze wedstrijd maakt deel uit van het

Rabocup Noord-Drenthe circuit. Dit circuit bestaat uit 9 wedstrijden. Wie aan 7 wedstrijden meedoet komt voor in het eindklassement. Martin Veenhuizen (Tynaarlo), Jan Venhuizen (Smilde) en René Wilkens (Gieten) gooien hoge ogen voor de eindoverwinning. Bij de vrouwen gaan Bertha Bruggenkamp (Smilde) en Esther Wietzes (Assen) aan de leiding in hun categorie. Maar ook deelname aan 1 individuele wedstrijd is mogelijk. En natuurlijk op ieder niveau. Voor de winnaars in diverse categorieën vallen er ook bij de Corsorun leuke prijzen te verdienen.

Het inschrijfgeld voor de 5- en 10-kilometer bedraagt € 7,-. Iedere deelnemer kan daarvan € 5,- terugverdienen door een aankoop te doen bij Van Leeuwen Sport in Assen of Valkema Sport in Veendam. Dit voordeeltje geldt voor alle 9 Rabocupwedstrijden – er valt dus sowieso voor iedereen € 45,- te verdienen met hardlopen…. Vraag bij de inschrijving naar de stempelkaart. Natuurlijk wordt er op de Corsoroute gelopen. Start, finish en inschrijving vinden plaats bij de tribunes aan de Mozartweg. Inschrijven kan vanaf 16.00 uur op vrijdagmiddag. Kijk voor alle informatie op www.rabocupnoorddrenthe.nl.