Dames VAKO handbal winnen eerste wedstrijd na winterstop

Afbeelding
facebook

VRIES - Zondag 15 januari begonnen de dames van VAKO aan de tweede seizoenshelft in de hoofdklasse.

Travelbags/ HV Zwolle DS 1 stond om 13:30 uur op het programma. Coach Sandra van Bergen zat in Polen dus hadden de dames Frank Wesselink als vervangende coach. Ook waren en weer twee pupillen van de week aanwezig. Julian en Mila mochten bij de dames op de bank en mochten allebei een break-out lopen die ze wisten te scoren, goed gedaan!

VAKO kwam snel op een achterstand van 0-3 en het moest anders. Dat gebeurde ook, de dames vochten zich terug in de wedstrijd en met name Mieke Korpel was doorslaggevend met haar prachtige acties en schoten vanaf de linker- en middenopbouw. In de verdediging kregen de dames de smaak te pakken. Helaas moest na een blessure van keeper Tamara Jansma snel een keeperswissel worden toegepast,  Zoë Abbingh mocht invallen halverwege de eerste helft. Zoë Abbingh viel goed in en stond haar ‘vrouwtje’. De ruststand van 15-13 was dan ook verdiend voor de dames van VAKO.

Na de rust wisten de dames door te pakken als team en kwamen tot zes punten voor met een stand van 19-13 na de eerste tien minuten in de tweede helft. Suzanne Maatje wist met een paar mooie passeerbewegingen op de rechteropbouw de verdediging uit te spelen en maakte de nodige doelpunten. VAKO bleef vechten als een team en was vastberaden de eerste punten van het jaar 2023 in eigen huis te houden, een eindstand van 33-25 was het gevolg van dit mooie handbal spel. Zaterdag 21 januari om 20:30 uur spelen de dames tegen het eerste van Erica.