Vrouwen van Nu Vries

VRIES – Al decennia lang zet Vrouwen van Nu zich actief in voor vrouwen en hun gezinnen in Nepal. Daarbij werd en wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de mensen die op het platteland van Nepal wonen. Nadat de aardbeving met enorme gevolgen voor de bevolking en infrastructuur plaats vond ontving de landelijke Vrouwen van Nu verschillende reacties van leden van Vrouwen van Nu die via de vereniging activiteiten hebben ondernomen voor en in Nepal. Een van hen is Marjon Verkleij. Zij was in 2001 actief in de plattelandsregio Makawanpur waar zij samen met partner Agriterra trainingen gaf. Dit is wat de bewoners aan Marjon schreven: “Message of Diwakar Rupakheti 29-4   luckly we are save……we are forming a rescue team to go the village area… a lot of house are almost damaged in the rural area. Lot of people lost their lives. Very misearable situation is here in the country. 15 district suffered a lot. 20 vdc of the makawanpur is affected more. Any way thankyou for your sympathy.”
Marjon Verkleij zelf is namens Vrouwen van Nu vertegenwoordiger in de partnerorganisaties Agriterra en Women for Water Partnerships (WfWP). Zij doet de volgende oproep:
“Een zware aardbeving heeft zaterdag 25 april in Nepal aan vele mensen het leven gekost en ook grote verwoesting achtergelaten. Zowel Agriterra
als Women for Water Partnerships heeft contacten met vrouwengroepen en boerenorganisaties in dit land. Gelukkig hebben beide organisaties contact gehad met de bestuurders.”
“De leden van Wplus zijn ongedeerd, maar verblijven buiten het dorp, bang voor nieuwe schokken. Sinds 29 april proberen ze hun normale leven weer op te pakken”, aldus Milan Adhikary vertegenwoordiger van Wplus aan Women for Water Partnerships. Helaas heeft Agriterra ander nieuws gehoord.
“Veel huizen van de 35.000 leden van de Kleine Boeren Agrarische Coöperatie SFACL en ook van onze personeelsleden zijn verwoest, ook zijn leden bedolven onder het puin en anderen hebben honger omdat ze hun basis voedselrantsoen missen. Sinds 28 april kunnen we plannen maken om noodhulp te verlenen”, liet Prama Shrestha van de nationale koepel aan Agriterra weten. Marjon Verkleij: “Dit land in nood heeft onze hulp hard nodig, daarom beveel ik u ons nationale Noodhulp Fonds via Giro 555 van harte aan!”.