‘Mijn naam is Emile Dres en ik ben woonachtig in Vries sinds 2017. Hiervoor woonde ik respectievelijk in Maarssen, Utrecht en het Land van Maas en Waal. Ik heb kennisgemaakt met Jeu de Boules, of zoals de Fransen zeggen, Petanque op camping De Mierenhoop in Bunne. Drie jaar geleden sloot ik me aan bij Jeu de Boules vereniging ‘De Smieters’ in Vries en sinds een half jaar ben ik voorzitter van deze kleine en gezellige vereniging. Elke donderdagmiddag spelen we op de boules baan achter Sporthal De Kamp. Ik ben getrouwd met Inge en gepensioneerd en hiernaast heb ik ook mijn eigen eenmanszaak in bouwadvies en management. Actief ben ik verder als penningmeester en interim-voorzitter van Volleybalvereniging Surf en als voorzitter van de bouwcommissie van Tennisvereniging Are You Ready, waar we bezig zijn om het oude clubgebouw te transformeren tot een nieuw en eigentijds gebouw.’ Op de vraag wat het voorzitterschap nu zo bijzonder maakt heeft Dres een duidelijk antwoord. ‘Als voorzitter ben je het visitekaartje van je club naar buiten toe en probeer je de waarden en ideeën van de vereniging en haar leden uit te dragen. De contacten leggen en een netwerk opbouwen in het belang van de vereniging is mij overigens op het lijf geschreven en vind ik erg leuk om te doen. Naast voorzitter zijn ben je ook de vraagbaak voor de leden.’ Plannen voor de toekomst heeft de club wel degelijk. ‘Waar wij als Jeu de Boules vereniging naar streven is een gezonde aanwas van nieuwe leden en vooral wat meer jonge leden. Onze gemiddelde leeftijd is hoog, waardoor we snel het etiket opgeplakt krijgen van een seniorenclubje. We zoeken dan ook nieuwe leden die kennis willen maken met deze leuke en gezellige sport. Jeu de Boules is meer dan wat ballen gooien en kent vele spelregels die de sport aantrekkelijk en spannend maken. We zijn een gezonde vereniging met een fantastische boules baan en nodigen iedereen uit om op donderdagmiddag vanaf half twee langs te komen om kennis te maken met deze sport.’