Willem Struik is voorzitter van Tafeltennisvereniging Actief Eelde en staat daarom deze week centraal in  de rubriek ‘De man met de hamer.’ Tafeltennisvereniging Actief Eelde bestond afgelopen weekend 75 jaar en dat werd groots gevierd.

‘Sinds 1978 ben ik inmiddels al woonachtig in Eelde. In het maatschappelijk leven was ik detaillist en inmiddels ben ik sinds enkele jaren gepensioneerd. Na mijn pensionering was ik op zoek naar een sportieve bezigheid die niet zo blessuregevoelig is en zodoende kwam ik uit bij het tafeltennis. Bij mijn eerste bezoek aan Tafeltennisvereniging Actief Eelde voelde het gelijk goed. Er heerste een gemoedelijke sfeer. Zo van ‘kom eerst maar eens vrijblijvend spelen en vind je het leuk, dan word je lid’. Na een korte periode competitie te hebben gespeeld met wisselend succes werd ik gevraagd om het bestuur te komen versterken en dat was een goede beslissing. Het bestuur bestond op dat moment uit slechts twee leden, dus ze hadden wel wat versterking nodig. Zodoende ben ik sinds anderhalf jaar voorzitter van onze tafeltennisvereniging. Als voorzitter van deze mooie verenging zie ik het als mijn taak de goede sfeer en gezelligheid binnen de vereniging te behouden voor de toekomst. Dit is mijn beleving de basis van iedere vereniging. Daarnaast komt het prestatiegedeelte vanzelf als de basis goed is.’

Tafeltennisvereniging Actief Eelde vierde onlangs een groot hoogtepunt en daar werd op een bijzondere manier bij stilgestaan besluit Struik. ‘Wij hebben afgelopen zaterdag 19 november inderdaad ons 75-jarig bestaan gevierd met een groot feest in de sporthal Groote Veen in Eelde. Wij als vereniging kunnen trots zijn op de overweldigende belangstelling en de gezellige sfeer op deze feestelijke open dag. Feest, met een tafeltennis-presentatie en met leuke spelletjes voor de kinderen en de ouders. Onze vereniging bestaat momenteel uit 75 leden met een mooie mix van 25 jeugdspelers, 25 seniorenleden en 25 Old Star leden, waarvan de jongste 6 en de oudste 86 jaar is.’ Tafeltennisvereniging Actief Eelde heet iedereen van harte welkom. Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op www.ttvactief.nl.