ZUIDLAREN – Zaterdag 3 augustus wordt voor de 29e keer in Zuidlaren de Markt van Melk en Honing gehouden op de gezelligste Brink van Drenthe, van 10.00 tot 16.00 uur. Georganiseerd door de Imkersvereniging Zuidlaren en bezocht door ruim 4.000 mensen uit het hele land. De Markt is een begrip voor imkers en honing- en natuurliefhebbers uit de verre omgeving vanwege de uitgebreide informatie over het bijenleven, de problemen die bijen ondervinden, imkeropleidingen, proeverijen, honingkeuringen en tuinplanten.

Kinderen kunnen kaarsen maken en meedoen met acrobatiek en circusactiviteiten.

Ruim 60 standhouders laten het publiek smullen en verbazen. Nieuw is onder andere de Stoom Locomobiel van museummolen De Wachter die op de Markt zijn rondjes zal rijden en ook nieuw is de verkiezing van de Lekkerste Honing van Nederland, georganiseerd door het Bijkersgilde, de kwaliteitsbewaker van Nederlandse honing.

De 120 jarige Imkersvereniging Zuidlaren gaat de opbrengst van deze markt besteden aan onderhoud en verbetering van haar bijenpark en –stal. De vereniging werd al opgericht in 1893 en kent ruim 80 leden. Verder bestaat de vereniging uit pakweg 25 gastleden en meer dan 70 donateurs. De markt heeft een aantrekkingskracht op aspirant-leden en de vereniging nodigt belangstellenden dan ook uit om de markt te bezoeken. De organisatie verwacht daarom ook dit jaar weer voldoende geïnteresseerde bezoekers, die zich kunnen vergapen aan de informatie over het bijenleven.