Ondanks dat Groningen Airport veel mogelijkheden biedt, denk aan de bestemmingen de duurzame luchtvaart op Groningen Airport, zijn er toch nog veel bestemmingen onbereikbaar via deze luchthaven. Daarom is het voor te stellen dat er soms naar andere luchthavens wordt gekeken, zoals Schiphol.

De Amsterdamse luchthavens Schiphol is echter het tegenovergestelde van het kleine en gemoedelijke Groningen Airport. De luchthaven wordt jaarlijks gebruikt door tientallen miljoenen reizigers en is hierdoor vele malen drukker en hectischer. Dit zet zich ook door naar de parkeergelegenheden.

In dit artikel worden deze parkeermogelijkheden bij Schiphol toegelicht, op basis van de meest gestelde vragen van reizigers.

Hoe werkt parkeren op Schiphol?

Deze vraag kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden. In dit geval gaan we in op het proces vanuit thuis en hoe een parkeerplaats geregeld kan worden. Het is namelijk makkelijk om de mogelijkheden online te vinden, te vergelijken en te reserveren.

Door in een zoekmachine te zoeken op bijvoorbeeld parkeren Schiphol vindt meerdere vergelijkings- en boekingswebsites. Deze websites maken de vergelijken enorm gemakkelijk. Eenmaal op een van deze websites selecteer je simpelweg de vertrek- en retourdata van je reis, inclusief de verwachte aankomst- en vertrektijden bij de parkeerplaats.

Vervolgens wordt het beschikbare parkeeraanbod getoond, inclusief prijzen en verdere uitleg. De gewenste parkeerplaats kan direct online gereserveerd worden. Na het afronden van de reservering ontvang je een mail waarin alles omtrent het parkeren wordt uitgelegd. Op de dag van vertrek hoef je dus enkel dit proces te volgen en je auto staat geparkeerd.

Waar kan je parkeren bij Schiphol?

Er zijn enorm veel parkeermogelijkheden te vinden rondom en nabij Schiphol. Deze parkeerplaatsen kunnen op loopafstand liggen van Schiphol, maar ook op kilometer afstand waarbij een shuttle- of valetservice wordt geboden. Indien je op loopafstand wilt parkeren dan is P1 Schiphol de enige optie.

Indien je met een shuttleservice parkeert dan parkeer je jouw auto op het parkeerterrein en wordt je naar de luchthaven gebracht in een shuttlebusje. Deze service wordt aangeboden door P3 Schiphol of een van de vele alternatieve parkeermogelijkheden, welke gemakkelijk te vinden zijn via een online vergelijkingswebsite.

Indien je met een valetservice parkeert dan wordt je auto direct bij de luchthaven overgenomen. De chauffeur parkeert je auto op het parkeerterrein en brengt deze bij terugkomst weer naar de luchthaven. Ook deze mogelijkheden kunnen gemakkelijk vergeleken en geboekt worden online.

Wat kost het parkeren bij Schiphol?

De parkeertarieven kunnen onderling enorm variëren. Zo hanteert iedere parkeeraanbieder simpelweg zijn eigen tarieven en is de ene parkeerservice weer duurder dan de ander. Parkeren met een shuttleservice is doorgaans de goedkoopste optie, gevolgd door een valetservice en een parkeerplaats op loopafstand.

De tarieven kunnen ook verschillen op basis van uw reisperiode. In het hoogseizoen of andere vakantieperiodes liggen de prijzen hoger dan daarbuiten. Dit heeft simpelweg te maken met vraag en aanbod en is iets wat je veel terugziet in de reisbranche.

Om een beeld te geven; buiten het hoogseizoen variëren de vanaf prijzen voor een week parkeren van ongeveer € 40 tot € 60. Tijdens het hoogseizoen variëren de vanaf prijzen van dezelfde parkeeraanbieders tussen de € 70 en € 100. Door online te vergelijken kom je er snel genoeg achter wat de kosten zijn voor jouw reisperiode.

Hoe lang van te voren moet je op Schiphol zijn?

De drukte van de afgelopen zomer heeft voor veel onduidelijkheid gezorgd. Groningen Airport reikt Schiphol de helpende hand tijdens deze drukte. Veel reizigers vroegen zich af hoe lang van te voren ze verwacht worden op de luchthaven. Schiphol adviseert niet eerder dan 4 uur van tevoren te komen. Tijdens drukke periodes is een aankomst tussen de 3 en 4 uur van tevoren dan ook aangeraden.

Hiervoor moet je echter nog wel parkeren. Reken hier dan ook minstens een half uur extra voor. Op het parkeerterrein heb je te maken met een afhandelingstijd en je bent wellicht nog even aan het wachten op vervoer.