VRIES – 25 jaar geleden opende Jan Willem en Margriet met beide zoons Rolf en Jurjen een slijterij in Vries. Een winkel aan huis, dat was belangrijk voor Margriet om toch thuis te zijn voor de kinderen. Jonge Jenever, Berenburg en Bessen Jenever, dat waren toen de meest verkochte dranken. Twee jaar later werd er een tweede slijterij geopend in Annen, die ondertussen is gesloten.

Na 10 jaar merkten Jan Willem en Margriet dat er een grote verandering op gang kwam in het koopgedrag van de mensen. De Roemer moest hier op anticiperen en daarom moest de winkel flink verbouwd worden om de wijnen uit te stallen. Zuid-Afrikaanse wijnen werden in de beginfase nog onder de toonbank verkocht, maar dat veranderde al snel toen Mandela werd vrijgelaten.

Na uitbreiding van het assortiment moest er ook meer kennis komen over wijnen, daarom besloten Jan Willem en Margriet samen de Vinologen Opleiding te volgen en met succes! In de loop van de jaren is de Roemer uitgegroeid tot een echte wijnspeciaalzaak. De selectie was duidelijk geen massaproductie, maar kleinere familie bedrijven met passie voor hun wijnen tegen een juiste prijs-kwaliteit verhouding.

De passie en inzet voor het product werd beloond. Nadat De Roemer eerst werd uitgeroepen tot beste slijterij van Drenthe werden zij 2 jaar later in 2011 genomineerd voor de top 10 van landelijke opererende slijterijen in Nederland.

Na 25 gaan blijft De Roemer zeker niet stil staan. Wijnbeleving en een wijnwebshop zijn. Ook kunnen bedrijven nu bij De Roemer terecht voor een uniek bedrijfsuitje. Voor De Roemer staat 2013 in het teken van vernieuwing en vele activiteiten voor meer beleving.