ZUIDLAREN – Vishandel De Visfuik in Zuidlaren heeft de beste Hollandse nieuwe van Groningen en Drenthe. Dat blijkt uit de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad. Eigenaar Erik Schuster is trots op het bericht. Hij ziet het als erkenning van zijn vakmanschap.

“Het AD komt niet ieder jaar langs, dit is een geweldig resultaat”, vertelt hij. “We zijn in het verleden een paar keer getest, daar kwamen we altijd goed uit. De afgelopen vijf jaar zaten we er niet bij. Dit jaar dus wel. Het AD is bij ruim 150 verkopers van Hollandse nieuwe langsgeweest. Ons is verteld dat we tussen de 20e en 30e plaats zijn geëindigd, in ieder geval de beste Hollandse nieuwe hebben van de provincies Groningen én Drenthe. Dat is voor ons heel belangrijk.”

Schuster is er hartstikke blij mee. “We hebben de haring zelf uitgezocht bij Ouwehand (visverwerker, red). De laatst gevangen haringen zijn het beste. Die hebben we dan ook meegenomen. Verder is het de truc hoe je met de haring omgaat om het zo lekker mogelijk te laten smaken.”

Dat is het geheim van Schuster, die van het Algemeen Dagblad een mooie 8,5 kreeg voor zijn haringen. Aanstaande zaterdag staat de complete beoordeling van de 150 verkooppunten in de krant. Schuster weet dan ook welke plek hij definitief heeft veroverd op de lijst.