Kitty Boon is de voorzitter van theatercollectief AtelierKat en is deze week de vrouw met de hamer. ‘Ik ben inderdaad al vanaf 1998 voorzitter van theatercollectief AtelierKat. Dit is een overigens een stichting. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam, maar woon al geruime tijd in het Noorden van Nederland.’ Boon is tegenwoordig nog altijd op meerdere fronten actief. ‘In het dagelijks leven ben ik beeldend kunstenaar, theatermaker, kunstvakdocent en cultuurcoach. Het geeft mij plezier om voorzitter te zijn van Stichting KAT, vooral omdat ik een meewerkende rol heb als voorzitter. Het is boeiend om te zien hoe creatieve ideeën vorm kunnen krijgen. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met een nieuwe productie die de naam Mystiek Tynaarlo draagt. Het is de bedoeling dat we met de zogenoemde theaterkaravaan een route gaan maken met kunst en theater en op die manier gaan rond trekken in de gemeente Tynaarlo.’ Voorzitter zijn van theatercollectief AtelierKat doet ze al heel lang en daarvoor heeft ze ook een speciale reden. ‘Wat het voorzitter zijn van theatercollectief AtelierKat voor mij vooral de moeite waard maakt is samen met andere bestuursleden en medewerkers van de stichting op collectieve creatieve wijze samen te werken. Het is zoet H geweldig om te zien als acteurs, dansers, kunstenaars en andere medewerkers zich kunnen ontplooien en in hun kracht komen, want dan ontstaan de mooiste producties. Wanneer het publiek dan ook nog eens geniet van onze producties dan ontroert me dat enorm. Op zo’n moment ben ik trots op Stichting KAT.’ Om succesvol te worden hebben kunstenaars vooral ruimte nodig vindt Boon. ‘Ik hou van de dialoog en geef graag aan kunstenaars en theatermakers de ruimte om zich te kunnen ontplooien. Dit maakt dat ik als voorzitter niet vaak de hamer hanteer. Samen in goed overleg beslissingen nemen spreekt mij aan.’ Ook Stichting KAT blijft volop in ontwikkeling. Er is zelf een aantal vacatures beschikbaar besluit Boon. ‘Binnen het bestuur van Stichting KAT zijn we opzoek naar nieuwe bestuursleden, die het secretariaat kunnen versterken.’