Kun je met hartritmestoornissen een flink eind hardlopen? Jawel! Vraag het Peter Stokje en hij legt het je uit. Donderdag kunt u het ook met eigen ogen zien. Dan gaat de oud-wielrenner, ooit criteriumkoning van het Noorden, van start in de Nacht van Groningen, nota bene een halve marathon, dus ruim 20 kilometer. En Stokje (43) gaat ook nog proberen een voor zijn doen toptijd (1.45 uur) neer te zetten. Daarvoor heeft hij zich van de diensten verzekerd van Jan Stuursma, een grote naam in het noordelijke peloton duurlopers. Stuursma zal optreden als haas voor Stokje, vier dagen nadat hij in Duitsland ook al een hele marathon heeft gelopen.

Het hart van Bert Corbière, een van de heroïsche ijshockeypioniers van GIJS, is ook weer aardig op orde. De fysiotherapeut van Medisch Centrum Zuid, dat onder meer Gasterra Flames tot de klandizie mag rekenen, kreeg onlangs de schrik van zijn leven toen hij onverwacht werd geconfronteerd met een haperende rikketik. Enkele omleidingen en een sten brachten uitkomst en inmiddels heeft Corbière zijn rentree gemaakt in Martiniplaza, waar hij een hartstochtelijk fan van ‘Donar’ is.

Glenn Pinas daarentegen komt amper nog in de Groninger basketbaltempel. De oud-topcoach, vijf keer gekozen tot basketbalcoach van het jaar en ook nog bondscoach geweest, laat zich tegenwoordig meer op de voetbalvelden zien. Hij was vaste gast op de Langeleegte, waar hij de spelers van SC Veendam mentaal bij stond en ook op sportpark Kardinge in de stad Groningen is Pinas veel te vinden. Daar kijkt hij vooral naar zijn zoon Cass Pinas, die volgens pa Glenn een heel aardig balletje kan trappen bij de E-tjes van GVAV Rapiditas. Daar blijft het niet bij; als de nood aan de man is fluit Pinas sr. ook een wedstrijdje.

Geen wedstrijd van Gasterra Flames of er is showtime. Is het niet van de spelers dan wel van het internationaal gelauwerde Demoteam van Lenie Waasdorp. Maar sinds kort is er ook Chantal de Boer, een 11–jarige meisje uit Winsum. Zij is aangesteld als assistent van Flames’ mascotte Thunder en doet dat zeer overtuigend. Ze kan dansen als de beste en dat kunt u thuis ook zien als u gaat kijken naar het tv-programma So you think you can dance – the next generation! (RTL5). Daarin steelt Chantal een flink deel van de show.

Succesvol is ook Sam Dröge. Niet op de dansvloer, maar als kenner van voetbalspelregels. Won dit arbitrale talent onlangs de Johan Roedersbokaal voor zijn ongeëvenaarde kennis op dit gebied, hij prolongeerde in Meppel ook zijn titel van noordelijk kampioen. In ploegverband kwam er nog eens zilver bij, met dank ook aan Marije Deuring, Marc van der Haak en coach Evert Yspeert. Ze moesten de hoogste eer laten aan de scheidsen van Drachten en Omstreken.