VRIES – Het is weer zover! In deze prachtig begonnen herfst is DIO Toneel voor de 56e keer van plan de inwoners van Vries en ver daarbuiten een heerlijk avondje Drentse gezelligheid te bieden. Twee keer per week komen de spelers bij elkaar in café “Onder de Linden” in Vries om opnieuw een kluchtig blijspel tot leven te brengen.

In “De Tamme Kastanje” van Arend Takens worden we geconfronteerd met het wel snel veranderende bestaan van het gezin Veldhoes. Het voorspelbare, tevreden leventje van Gezienus lijkt voorbij sinds Gees, zijn vrouw, fanatiek lid van de plaatselijke bridgeclub is geworden. Haar schoonzus, Alberta, en de vriendinnen Hillie en Fien trekken Gees mee in een wereld waarin van alles valt te beleven. En nu wil ze ineens ook op vakantie, het idee alleen al! Tot overmaat van ramp steunen Geert ( de zoon) en Altinus ( de buurman) de plannen van Gees. Ze brengen het echter zo dat zelfs Gezienus razend enthousiast wordt en zich vol overgave op een vakantieavontuur stort. De campingbeheerders, Roelie en Pieter, krijgen dan ook een bijzonder stel als gasten. Of alles wel zo vlekkeloos verloopt als Gees had gehoopt en verwacht? Dat zal u snel duidelijk worden wanneer u op 1 van de uitvoeringen komt kijken.

De uitvoeringen zijn op zaterdag 26 oktober en zaterdag 2 november a.s. in café “Onder de Linden”, aan de Brink in Vries. Zorg dat u op tijd uw kaarten haalt, want op = op.

De voorverkoop is op twee avonden en wel op: maandag 14 en maandag 21 oktober a.s. van 18.30 uur tot 19.30 uur, ook in café “Onder de Linden”.