VRIES – De jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei begint om 19.15 met een herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom bij deze bijeenkomst. Wethouder Harm Assies houdt een herdenkingstoespraak, leerlingen van de groepen 7 van de Holtenhoek en de Vijverstee dragen hun zelfgeschreven gedichten voor en het Koperensemble Vries treedt op.

Om 19.40 vertrekt de stille tocht vanaf de brink naar het monument. Dit gaat onder begeleiding van omfloerste trommelmuziek door de Harmonie. Bij het monument worden de namen van de inwoners van de gemeente Vries die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen voorgelezen. Vervolgens hijst Scouting Vries de vlag halfstok en blaast de Harmonie de Last Post. Dan is het 2 minuten stil. De stilte wordt afgesloten met het samen zingen van het eerste couplet van het Wilhelmus, onder leiding van de Harmonie. Daarna leggen wethouder Assies namens de gemeente Tynaarlo en de heer Bakker namens de protestantse gemeente Vries kransen. Aansluitend is er voor alle aanwezigen gelegenheid om bloemen te leggen. De heer Bakker sluit de herdenking af met een toespraak.

Voor iedereen die aanwezig is bij de herdenking is er gelegenheid om na afloop een kopje koffie of thee te drinken in het Ontmoetingshuis, naast de kerk op de brink.

In verband met de herdenking is de rotonde Oude Asserstraat – Nieuwe Rijksweg – de Fledders van 19.55 tot 20.05 uur afgesloten voor alle verkeer.

 

Oorlogsmonument Vries