DONDEREN – Al dertien jaar lang, hebben heel veel vrijwilligers zich ingezet om van Donderslag een succes te maken. Begonnen met een zelfgebouwd podium van plakken en zeildoek, is Donderslag uitgegroeid tot een professioneel Popfestival, zonder de sfeer van gezelligheid en gemoedelijkheid te verliezen. Het overdekte terrein aan de Bunnerweg te Donderen is een jaarlijkse pleisterplaats geworden voor muziekliefhebbers uit het hele noorden en daar buiten!!

The Woodstock Tribute Band zal met een de formatie Non Stop op vrijdagavond het overgrote deel van het woodstock repertoire live ten gehore brengen. Een groots spektakel waarbij het hippie tijdperk zal herleven. Alle muziek uit de woodstock film passeert de revue; nummers van Melanie, Janis joplin, Jefferson Airplane, The Who, Tim Hardin, Crosby-Stills- Nash & Young, Joe Cocker, Santana, Country Joe Mac Donald en vele anderen. Hippie-kleding is natuurlijk niet verplicht, maar wel gezellig. Een deskundige jury zal bepalen welke vrouw en welke man de best geklede Hippie van Donderslag is.

Ricky Rehab, winnaar Drentse Popprijs 2012, opent op zaterdag deze geweldige rockavond. Rehab is de rock ’n roll band van nu. Met invloeden van oude meesters en huidige helden nemen we rock ’n roll mee naar de tegenwoordige tijd. Met knallende drums, swingende bas, catchy melodieën en een badass zang geeft Ricky Rehab de performance die je wilt horen èn zien.

De Status Quo-Revival-Band "Piledriver" uit Duitsland bestaat uit vier muzikanten, die allen jarenlang ervaring hebben in live optredens en studio opnames. Ze kwamen in 1997 bij elkaar om de muziek te spelen waar ze mee opgegroeid zijn en waar ze tot op de dag van vandaag van houden:
Status Quo-classics van de jaren 70 werden weer tot leven roepen. Piledriver speelt en gedraagt zich zoals de originele band was op het hoogtepunt van hun carrière, aldus opmerkingen van critici.
De officiële Duitse Status-Quo fanclub beveelt Piledriver uitdrukkelijk aan. De band is absoluut professioneel en ze hebben zichtbaar plezier in wat ze doen en spelen. Een gigantische performance aan een altijd razend enthousiast publiek!

Metallica is een van de succesvolste metalbands uit de Verenigde Staten. Metallica bestaat uit vier leden en werd opgericht begin jaren 80 van de 20e eeuw in Los Angeles door de Deen Lars Ulrich en de Amerikaan James Hetfield. De band heeft sinds zijn ontstaan meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn albums verkocht, waarvan het laatste in 2012 uitkwam onder de naam "Beyond Magnetic" .

De beste Metallica tributeband van Europa zal Donderen op de grondvesten doen trillen! Deze tribute won de band de Clash of the Coverbands competition 2008 en mocht Thijs de award van beste gitarist in ontvangst nemen en met de eigen nummers "Dark visions" en "Iron rain" werden Mega Top100 noteringen behaald. Kortom, twee geweldige muziekavonden. Donderslag wil je niet missen! Voor verdere informatie zie www.donderslaglive.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Cafetaria Yders Punt in Yde, Eetcafe Hoving in Donderen, Café onder de Linden in Vries, Café- Slijterij Zwaneveld in Norg, Café Hingstman in Zeijen, Boekhandel Daan Nijman in Roden, GIGO Koetshuis en Café Slijterij Ensing.

 

donderslag33