DONDEREN – De twintigste editie van Donderslag die afgelopen weekend plaatsvond was een daverend succes.

De vrijdag werd hoofdzakelijk ingevuld door de band ‘Mag Het Wat Zachter’. Vanaf het eerste nummer tot en met het laatste knalden de negen bandleden hun energie de tent in. Daverende muziek, komische tussenacts, onvermoeibaar gedans. Van tijdloze klassiekers tot hedendaagse hits. Alles wat je op een goed feestje wil horen kwam voorbij. Meezingen, springen en dansen, daar ontkwam je niet aan. Mag Het Wat Zachter gaf een vette show vol interactie met het publiek. De drie leadzangers stapten soms van het podium af en acteerden middenin het enthousiaste publiek.Tijdens het optreden trakteerde Donderslag op minisnackjes ter gelegenheid van de 20e ditie. Het was een prachtig jubileumfeest!

Zaterdag 10 september was de tent tot de nok toe gevuld met enthousiaste Donderslag fans. Een Golden Earring tributeband beet het spits af. In hun ode aan dexe fantastische rockband liet Temporary Madness niet alleen de voor iedereen bekende hits horen zoals ‘Radar Love’, ‘The Twillight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’, maar brachten zij ook de parels uit het verleden, zoals ‘Just Like Vince Taylor’, ‘She Flies On Strange Wings’, ‘The Road Swallowed Her Name’ en ‘Avalanche of Love’. Nummers waar de ware Golden Earring fans volop van stonden te genieten. Gedurende anderhalf uur werd men door Temporary Madness meegenomen op een rock-trip door de tijd. Geïnspireerd, energiek en met een flinke dosis aanstekelijk enthousiasme liet Temporary Madness zien dat ze hun naam meer dan waard zijn en de songs van Golden Earring op hoog niveau kunnen vertolken.

Het publiek was al laaiend enthousiast, maar dit bereikte een hoogtepunt met QueenVision. Freddy Mercury gold als een fantastische look-a-like! Een geweldige stem met een geweldige performance! QueenVision uit Italië bracht een fantastische muzikale tributeshow met de voor iedereen bekende grootste hits van Queen’s zoals ’We Will Rock You’, ‘We Are The Champions’, ‘Somebody To Love’ en ‘I Want To Break Free’. Maar ook de echte fans kwamen aan hun trekken met onder andere; ‘Keep Yourself Alive’, ‘Killer Queen’, ‘Brighton Rock’, ‘Mother Love’ en ‘Need Your Loving’. Het optreden van QueenVision waseen aparte ervaring. Alle details waren op een fantastische manier in de show verwerkt. De kostuums, het stageplan, de instrumenten, de originele tune en de looks. Al met al een avond, die elke bezoeker bij blijft, als een fantastische Donderslag happening. Toen Herman Geerts, mister Donderslag, aan het eind vroeg ‘Volgend jaar weer?’ klonk er een daverend gejuich.