TYNAARLO – De ondernemers in de Dorpsstraat in Tynaarlo zetten de straat aanstaande zaterdag volop ‘in the picture’. Alldro wil iedereen bedanken voor de flitsende start, Albert Polling neemt na 43 jaar afscheid, Henk Kars zit 25 jaar in het vak en ’t Brughoes bestaat zeven jaar. De betrokkenen willen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Met het afscheid van Albert Polling verdwijnt er een bekende ondernemer uit Tynaarlo. De gelijknamige fietsenzaak bestaat al sinds 1949, toen de vader van Polling begon. Eigenlijk gaat de geschiedenis nog verder terug, want vanaf 1932 handelde pa Polling al in fietsen. Met andere woorden, Polling Tynaarlo bestaat 81 jaar. Albert Polling vindt het mooi geweest. “Ik ben er eigenlijk wel een beetje flauw van”, vertelt hij. “Iemand zei tegen me: ga je nu rentenieren? Nou, dat was ik inderdaad van plan, haha!” De fietsenhandel verdwijnt niet helemaal uit de familie, want de schoonzoon van Polling neemt de fietsen samen met diens broer over.

Met Polling, Kars, de start van Alldro en het succes van ’t Brughoes is er voldoende voor de ondernemers en de bevolking om bij stil te staan. Het Feest in de Dorpsstraat vindt aanstaande zaterdag 7 september plaats tussen 14.00 en 17.00 uur.