EELDE – Het gedeelde schoolplein voor de kleuters van OBS Ter Borch en de kinderen van SKID kinderopvang is recentelijk gerenoveerd. Al enige jaren lag er de wens om het plein aantrekkelijker te maken, maar nu is het er dan toch echt van gekomen.

Het vorige plein was weinig uitdagend, met vooral veel tegels, een zandbak en een draaitoestel. Op drie platanen na was er geen groen te vinden. Dat kon veel beter en daarom zijn teamleden van beide organisaties met elkaar het gesprek aangegaan en werd firma Donkergroen ingeschakeld om de gezamenlijke wensen te vertalen naar een ontwerp. De benodigde financiën werden begroot en gedeeld, waarna de gemeente Tynaarlo toestemming gaf voor de werkzaamheden. In twee weken tijd werd het plein compleet gerenoveerd.

Het resultaat is prachtig geworden en voldoet aan de wensen van de gebruikers. Zo zijn er borders met beplanting aangelegd, een speelheuvel met een glijbaan en een kruipbuis, een evenwichtsbalk, duikelrekken, voetbalpaaltjes, een wilgenhut en een vergrote zandbak. ‘Het spel van de kinderen is opeens heel anders geworden nu er veel meer spelaanleidingen zijn’, aldus juf Jara. ‘Waar eerst de fietsjes naar buiten moesten om leuk te kunnen spelen, hebben de kinderen dit eigenlijk niet eens meer nodig en dat is een goed teken! We wensen de kinderen nog veel speelplezier in de toekomst.’