Komt het er dan toch nog van?

EELDE – Peter Slijfer, trainer van vv. Actief uit Eelde, is van plan met een aantal andere trainers uit de Gemeente Tynaarlo een regiovoetbaltoernooi op te zetten. Hij is met de trainers van Vako, SVZ, Eext, Yde de Punt, Annen en eventueel Tynaarlo in overleg hoe het toernooi gestalte te kunnen geven. Dan komt het totaal op 7 deelnemende teams. De clubs spelen elk weekend een wedstrijd. Daarbij zal het uitspelende team de volgende week thuis hun wedstrijd kunnen spelen.

De clubs snakken naar een bron van inkomen. Dat staat nu al bijna een jaar stil. Voor veel clubs is het lastig de vaste lasten te kunnen betalen. Daarnaast zijn de spelers er nu wel klaar mee en willen dolgraag weer in het veld staan om hun wedstrijden te spelen.  Alles hangt af van een ‘Go’ van de regering.

Het toernooi biedt de toeschouwers ook weer enige soelaas om een uitje te hebben. Het toernooi kan aantrekkelijk zijn omdat er een aantal derby’s op het programma staan. Er is niet gekeken naar de onderlinge verschillen in klassen waar de betreffende clubs in spelen. Daarnaast zal de kantine open kunnen zijn en kan er tijdens en na de wedstrijd weer gezelligheid ontstaan.

“We willen de binding met spelers, toeschouwers en clubs verhogen om toch nog enig gevoel van voetbalstrijd te hebben. Iedereen is er toch aan toe om ergens naar toe te zien. Er zal vooraf eerst wel getraind dienen te worden, ” aldus Slijfer. Er is overleg met de KNVB en de organisatoren hopen dat ze een fiat krijgen.

Max Hulsinga, SVZ, vult aan, “Natuurlijk dient er een besluit te komen over het stoppen van de competitie. Daarnaast het fiat van de regering. We gaan ook nog kijken naar eventueel wel of niet vaccinatie. Dit staat binnenkort op de agenda.”

Een nieuwtje is dat Peter Slijfer het seizoen 2021/2022 ook als trainer van vv. Actief zal blijven.