ZUIDLAREN – Rapper Noah Massanga (2Twice) kreeg muziek vroeger met de paplepel ingegoten en dat is niet zonder resultaat gebleven. Een langdurige periode van radiostilte hield de 20-jarige muzikant weliswaar even aan de zijlijn, maar binnenkort is hij terug met een EP waar je als het goed is niet omheen kunt.

Wie Massanga een rapper noemt heeft geen ongelijk, maar de zanger heeft naast zijn brede vocabulaire veel meer in huis en dit begint zo langzamerhand steeds duidelijker naar de oppervlakte te komen. Waar een compliment minimaal op zijn plek is blijft hij een bescheiden artiest die weet wat hij kan, maar ook weet wat hij wil. ‘Ik zou wel graag waardering willen voor de dingen die ik doe, maar het hoeft niet morgen of overmorgen. Ik ga er liever met kleine stapjes naartoe. Ik wil ook geen eendagsvlieg zijn die opvalt, omdat die gek doet. Ik ben liever de persoon die gewoon zichzelf blijft. Ik ben in ieder geval tevreden met wat ik tot nu toe heb gedaan in de muziek en ben blij dat ik het een vervolg ga geven met de release van een EP. Het duurde even, maar het geduld van de mensen die mij volgen wordt beloond.’

Massanga kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en heeft zijn grootste passie sindsdien nooit meer losgelaten. De goedlachse entertainer neemt de luisteraar zo nu en dan mee door diepe dalen, maar komt altijd op het juiste punt uit. ‘Vroeger is er veel gebeurd en dat is denk inderdaad ook de reden waarom ik ben begonnen met muziek. Daar ben ik heel blij mee. Mijn broers zijn ouder en die hebben me in het verleden wel eens laten horen waar zij naar luisterden. Een vertrekpunt is er dus wel, maar ik luisterde na verloop van tijd ook wel naar Snoop Dogg en Tupac. Tegenwoordig onder meer naar Trippie Redd, maar uiteraard probeer ik de focus ook echt op mijn eigen muziek te houden. In het begin schreef ik dingen van me af als ik me minder voelde en later liet ik het aan mijn broer horen. Hij zag er potentie in adviseerde om er een beat onder te zetten en daarna kwam de zaak in beweging. Als ik nu naar de nummers luister die ik in 2017 schreef, dan schreef ik toen letterlijk op wat ik dacht en voelde. Nu verloopt dat proces iets anders, dus ik heb in die zin wel een ontwikkeling doorgemaakt. Wellicht kun je het horen als je oud en nieuw naast elkaar legt, maar dat is niet wat ik van de luisteraar verwacht. Ik hoop dat mensen mijn muziek op de juiste waarde weten te schieten.’

Over niet al te lange tijd brengt 2Twice een nieuwe EP uit die wordt voorafgegaan door een videoclip. Stilte voor de storm mag je het wel noemen, want Massanga heeft zeker niet stilgezeten. ‘Tussen mijn laatste release en nu heeft inderdaad een vrij lange tijd gezeten, maar dit is geen periode geweest waarin ik niets heb gedaan. Ik heb nu ongeveer 25 songs die ik over niet al te lange tijd in een bepaalde volgorde achter elkaar wil uitbrengen, maar alles wordt voorafgegaan door een mooie videoclip die we momenteel aan het afmaken zijn.’