ZUIDLAARDERVEEN – Marjolein en Tjebbe Doornbos werden tijdens de jaarwisseling vader en moeder van Sophie. Het tweede kind in de familie Doornbos is daarmee de eerste baby van 2023 binnen de gemeente Tynaarlo en dat werd al vroeg in de ochtend gevierd.

‘Om 08.30 uur’, was ze er vertelt Marjolein. Marjolein en Tjebbe wonen ondertussen alweer ruim drie jaar binnen de gemeente Tynaarlo en verlieten de stad Groningen voor een plek in Zuidlaarderveen in een rustiger omgeving. Op zondag 8 september 2019 werden ze voor het eerst papa en mama toen Oliver Derk het levenslicht zag. Hun tweede kind Sophie werd volgens de uitgerekende datum verwacht op dinsdag 3 januari, maar kwam dus toch iets eerder dan verwacht.

‘Het duurde heel lang voor ik het door had’, vertelt Marjolein. ‘Dat klopt inderdaad’, vult Tjebbe aan. ‘We stonden hier vlak na middernacht nog vuurwerk af te steken voor het huis en om 04.00 uur werd ik gewekt dat er iets stond te gebeuren en daarna ging het allemaal heel snel. Op dat moment heb ik direct contact gezocht met alle instanties en het bevallingsbad gevuld met water. Je wil er natuurlijk alles aan doen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik denk ook wel dat ze stiekem de eerste van 2023 wilde zijn.’ Als de ouders terugkijken op de nacht van zaterdag 31 december op zondag 1 januari, dan zijn ze toch wel weer een schitterende ervaring rijker.

‘We zijn enorm gelukkig met onze dochter en ontzettend blij dat alles goed is gegaan. Het ging wel heel snel, want na viereneenhalf uur was ze er’, blikt Marjolein terug. Oliver Derk is nu niet meer het enige kind en dit betekent natuurlijk iets voor de verdeling van de aandacht legt Tjebbe uit. ‘Er is nu wel een nieuwe indeling ontstaan inderdaad en je moet je aandacht vanaf nu dus ook op een andere manier verdelen, maar dit gaat elke dag een stukje beter. Alles moet nog even beetje op z’n plek vallen natuurlijk. We merken wel dat Oliver Derk het heel erg leuk vindt dat hij vanaf nu een zusje heeft. Hij is heel blij met haar; ze moet blijven zegt hij. Hij is ook overal bij en wil heel betrokken zijn. In de periode van zwangerschap gaf hij altijd kusjes op de buik en nu deelt hij twee kusjes uit.’

De geboorte van Sophie is ook niet aan de aandacht van lokale ondernemers ontsnapt binnen de gemeente Tynaarlo. Begin deze week ontving de familie Doornbos vanuit allerlei hoeken van de gemeente Tynaarlo een mooi startpakket met diverse leuke attenties. Naast AH Zuidlaren, ETOS Paterswolde, Bakker Feenstra Zuidlaren, Foto Baron Assen, Aqualaren Zuidlaren, DA Waalkens Paterswolde en Jansen Tweewielers Zuidlaren deed de Readshop Eelde ook mee met een leuk cadeau voor de ouders.