VRIES – Damclub Vries neemt al vele jaren deel aan de provinciale competitie, maar het is nog nooit gelukt om te promoveren naar de eerste klasse. Dit jaar zijn de verwachtingen echter hoog gespannen. Met Dick van der Velden en Jan Hofman beschikt het eerste viertal over twee sterke spelers. Wim Reinders is met zijn tweede damjeugd bezig en Hans Katerberg heeft ook al aangetoond een versterking te zijn. Vlak voor de eerste thuiswedstrijd tegen Warffum 1 was er wel een flinke tegenvaller. Dick van der Velden moest zich ziek afmelden en werd het team gecompletteerd door Piet Rispens.

Dezelfde Piet Rispens zorgde wel voor de eerste twee punter van de avond. Jan Hofman kwam na een boeiende partij remise overéén en Hans Katerberg kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen Eddy Groenhagen.De stand was op dat moment 3-3 en alle ogen waren toen gericht op de partij van Wim Reinders tegen Geert Ploegman. Na drie uur dammen moest Wim genoegen nemen met een remise en werd de eindstand 4-4.

Het eerste puntje was binnen waar men stiekem toch wel op 2 had gerekend.

In de clubcompetitie met 14 deelnemers won Henk Abrahams van Eltjo van der Lande en sluit zich aan bij de subtop. Siebren Vanderveen was te sterk voor Jan Scheltens en Joop uit het Broek bleef Albert Huisman de baas.

Het linkerrijtje ziet er nu alsvolgt uit:

1 Wim Reinders 6-12

2 Siebren Vanderveen 8-12

3 Dick van der Velden 5-10

4 Henk Abrahams 6-9

5 Hans Katerberg 6-8

6 Eltjo van der Lande 7-8

7 Joop uit het Broek 7-5

Op 31 oktober speelt DC Vries 1 opnieuw thuis tegen HDC 4 uit Hoogeveen.