ZEIJEN – Op zondag 21 mei vond in het zonovergoten Zeijen de eerste ‘Wielerronde van Zeijen’ plaats met de organisatie in handen van WV Meteoor Assen-Roden (WV MAR). WV MAR is dé wedstrijdwielervereniging voor jong en oud in de kop van Drenthe.

Met Café Hingstman als uitvalsbasis was het goed vertoeven op en rondom het parcours voor de renners en het publiek. Om 9:30 uur trapte de jeugd af met hun wedstrijden. De start/finish was ter hoogte van de Echte Bakker Fleddérus. Het aantal kilometers dat werd verreden was afhankelijk van de leeftijd. Kinderen van acht jaar koersten zes keer over het 1 kilometer lange parcours in het mooie Zeijen. De oudste jeugd van 14 jaar reed een wedstrijd over 30 kilometer. Ook de schoolkinderen mochten op hun eigen fiets proeven aan een echte wielerwedstrijd tijdens de Dikkebandenrace. Renners en rensters met een verstandelijke beperking uit het hele land waren naar Zeijen afgereisd om een officieel Nederlands Kampioenschap te rijden.

Oud-minister Wouter Bos, huidig voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie, was aanwezig om het startschot te luiden en de kersverse kampioenen de rood-wit-blauwe trui uit te reiken. Daarna was het de beurt aan de dames om over de klinkerstraten te knallen. Er werd gestreden om enveloppen met inhoud, mede mogelijk gemaakt door Bouwbedrijf Vijfschaft, Bouw- en Timmerbedrijf Strijker, De Haan Interieur op Maat en Gebroeders De Jong. Medeorganisator van de wielerronde en plaatselijke favoriet Liena de Jong, was helaas het weekend ervoor hard ten val gekomen bij een wedstrijd in het Belgische Leuven. Hierdoor moest zij helaas verstek laten gaan. Sanne Bouwmeester uit Zuidlaren sprintte naar de winst.

De sportklasse mannen sloten de dag af, waarbij Twan Brusselman de sprint van de kopgroep won en huiswaarts ging met de mooie bos bloemen van Ontluikend Groen uit Vries. Al met al een prachtige wielerdag voor zowel de beginnende en ervaren wedstrijdrenners en -rensters!