REGIO – De voetballers van ZFC Zuidlaren komen op de zaterdag weer mooie clubs tegen. Clashes als Noordscheschut en een uitwedstrijd naar het altijd gezellige TKBello staan komend seizoen wederom op het programma. SVZ mag het voor het eerst sinds jaren weer in de vierde klasse proberen.

En in deze klasse mag de vereniging uit Zeijen het opnemen tegen gerenommeerde tegenstanders. Wat te denken van degradant Bellingwolde, dat met Melvin Ubels haar beste speler ziet vertrekken. Of Alteveer, waar voormalig profvoetballer Rene Nijgh de sportieve scepter zwaait. De Drenten mogen regelmatig naar Oost-Groningen, want naast Bellingwolde en Alteveer zijn Pekelder Boys, Meeden, BATO en Westerwolde ook de tegenstanders op weg naar lijfsbehoud. Ook treft het Zuidlaarderveen, de vereniging die roemloos degradeerde uit de derde klasse.

Verrassend is de terugkeer van SV Yde De Punt in het standaardvoetbal. Het tweelingdorp keert na zes seizoenen terug in de vijfde klasse en krijgt daarbij geen gemakkelijke route voorgeschoteld. De club speelt tegen louter Groninger tegenstanders als Kloosterburen, Woltersum, Harkstede, Groen Geel, FVV en Froombosch.

De hoogst spelende club in de gemeente Tynaarlo, ZFC Zuidlaren zaterdag, mag het zoals gezegd wederom opnemen in de zaterdag tweede klasse. Opnieuw tegen The Knickerbockers, wederom Noordscheschut, fusieclub NEC Delfzijl en FC Meppel. Het wordt hoe dan ook weer een interessant jaar voor de Zuidlaarders.