EELDE – Eline Politiek stopt met Fietstaxi Eelde-Paterswolde. De inwoonster van de plaats, die in januari van dit jaar nog vol enthousiasme begon met het initiatief, zag zich genoodzaakt om te stoppen. Reden hiervoor is het uitblijven van vaste klanten die de Fietstaxi van inkomsten konden voorzien. Politiek vindt het jammer, maar gaat onverdroten voort in de zoektocht naar een betaalde baan.

“Er was helaas te weinig animo”, aldus Politiek. “Er waren veel mensen die enthousiast waren, alleen bleef dit achter wat betreft de klandizie. Er waren zeker mensen die gebruikmaakten van de fietstaxi, denk dan bijvoorbeeld aan mensen die me inhuurden voor een feestje, verjaardag of een jubileum. Dit is echter te weinig om van te kunnen leven.” Politiek baalt, maar zit niet bij de pakken neer. Ze heeft de steun die ze de afgelopen maanden kreeg als positief ervaren. “Veel mensen wensten me succes met het initiatief, reageerden heel leuk en enthousiast. Die mensen wil ik dan ook bedanken voor hun support, aan hen heeft het zeker niet gelegen.”

De 24-jarige Politiek zal de Fietstaxi Eelde-Paterswolde ook niet op parttime basis voortzetten. “Ik stop er helemaal mee. Ik huurde de fiets namelijk en die huur heb ik opgezegd. De afgelopen periode was ik al aan het rondkijken op de arbeidsmarkt en nu ik gestopt ben met de fietstaxi zal ik nog beter gaan rondkijken en actief gaan solliciteren. Het liefst vind ik een baan in de dierenwereld, maar ik besef me ook dat dit heel lastig wordt. Ik ga in elk geval niet meer studeren. Mochten mensen die dit lezen iets weten, dan kunnen ze me altijd mailen. Ik sta voor heel veel dingen open!”

Eline Politiek is per e-mail te bereiken via fietstaxiep@gmail.com.

 

Fietstaxi Eelde