VRIES – De negende editie van de VOV-Run trok ondanks het onstuimige weer zo’n  270 hardlopers- waaronder zeventig kinderen- , een behoorlijke stijging ten opzichte van het jaar ervoor.

De VOV Run ging over het nieuwe parcours, grotendeels buiten het dorp en dat hebben de lopers geweten. Vooral de eerste drie kilometer van het 5 kilometer lange rondje hadden zij de wind stevig op kop. Toch werden er mooie tijden gelopen. Het snelle parcours werd met enthousiasme ontvangen. Het hoofdnummer van de dag, de 10 kilometer-wedstrijd , was voor het eerst onderdeel van het Rabocup Noord-Drenthe loopcircuit. Dat leverde de organisatie veel extra lopers op die uit een verre omtrek naar Vries kwamen om punten te scoren voor het eindklassement.De dagwinst ging echter naar een loper die niet meer in aanmerking komt voor het eindklassement: Lamko Hulzebos uit Zuidwolde met een tijd van 35:05. Jan Venhuizen en Martin Veenhuizen, nummer 2 en 3 in Vries, sprokkelden wel de nodige punten bij elkaar in Vries. Martin Veenhuizen werd zaterdag in Assen nog Nederlands Kampioen Wintertriahtlon, maar zijn benen waren zondag al weer goed voor een tijd van 35:09. Martin gaat aan kop in het eindklassement bij de mannen 40+. Venhuizen was in Vries iets sneller dan Veenhuizen (35:53) en komt zo in het eindklassement ook ietsje dichterbij. Bij de vrouwen ging de winst naar de veelbelovende Jasmin Hillebrink uit Groningen.Zij won in een tijd van 40 minuten rond. Bertha Bruggenkamp uit Smilde, in Vries goed voor de tweede plek met 41:55,  deed wel goede zaken voor het klassement. Zij gaat aan kop in haar categorie en kan niet meer ingehaald worden. Derde bij de vrouwen werd Esther Ezinga uit Annen met een tijd van 43:10. De Super Prestige Veldloop in Gieten op 23 november is de laatste wedstrijd van het circuit. Daar worden de eindprijzen verdeeld. .

Winnaar bij de mannen 5 kilometer was de snelle Mohamed Jelaani uit Groningen met een tijd van 17:15. Jelaani was al om kwart over elf present, terwijl de wedstrijd om  drie uur begon. "Hij had de tijd verzet zei hij", hoorde Geert Geerts van de organisatie. Tweede werd Dave Hulzebos uit Zuidwolde in 18:28 en derde Mark van der Wolde uit Assen in 19:24. Bij de vrouwen ging de hoofdprijs naar Renske de Vries uit Sneek (22:10). Tweede werd Veerle Kisjes uit Vries (22:50) en derde Marin de Wild uit Assen (24:06).

Eerder op de middag hadden ongeveer 70 leerlingen van de basisscholen in de buurt hun rondjes al gelopen. De prijzen gingen naar Wies Kesting, Sherryl Sopar, Frank Baving, Timan Horneman, Ryan Vissia, Roan Enting, Hannah Mulder, Kian de Jong, Minke Postma, Julius Zeilstra, Karsten Koopman en Koen Snijder.

 

vov-run-02