Vries Brinkfair Vries Brinkfair-2 Vries Brinkfair-3 Vries Brinkfair-4  vries brinkfair 10 Vries Brinkfair-6 Vries Brinkfair-5Tevreden gezichten Brinkfair Vries op zondag

VRIES – Tevredenheid alom over de Brinkfair Vries, die voor het eerst op zondag werd gehouden. Onder redelijke omstandigheden- in ieder geval droog weer- schuifelde het publiek langs tal van kraampjes.
Vooraan staat Frits Colenbrander. Actiefolders uitdelend van Red Plons, speerpunt ook van Volksvermaken. Achteraan een kraampje met sfeerbordjes. De opbrengst gaat naar Plons. Kunst te kust en te keur op de markt. Zoals het Atelier van Bertina, met haar schilderijen van koeienkoppen. Naast Plons heeft de organisatie als motto ‘Lente in Drenthe’. En dus mogen de schapen niet ontbreken. De herder geeft enkele demonstraties schapen hoeden. En er zijn ‘Drentse turfjes’ bij Cafe Onder de Linden, waar de accordeonspelers het kennelijk niet lente genoeg vinden buiten en binnen vrolijke noten spelen. De mensen van Volksvermaken zijn tevreden over het aantal bezoekers. “We zien een hoop niet-Vriezenaren, dat is goed”. Ook onder standhouders mensen van ‘buiten’. Naast Plons maakt een standhouder ook reclame voor een actie voor verstandelijke gehandicapten in …Kenia. Zo is er voor ieder plaats op deze fair. De eerst werkloze dame met een wel heel hoog blond kapsel krijgt het dan druk met schminken.
Rond de middag wil ‘Volksvermaker’ Magdalena Woltjer nog wat meer leven in de brouwerij en pakt in de koepel de microfoon.
“Er is worst, kledij, kijk even overal!”, spoort ze de bezoekers aan. En wijst de mensen vervolgens op de kunstverkoop door allerlei amateurkunstenaars uit de buurt. De veiling is eveneens voor het bekende doel, die van Plons. “Ik hoop dat er goed geboden word”. Toen de balans werd opgemaakt bleek de opbrengst van de schilderijen 250 euro. Een aantal werken is niet verkocht en wordt op een andere manier geveild. Bijzonder was dat een hele straat, Wielewaalstraat in Vries, € 567,65 doneerde voor de actie Red Zwembad Plons.