Verzorger Actief in actie bij Alpe d’HuZes

EELDE/PATERSWOLDE – Het jaar 2012 liet hij aan zich voorbij gaan, maar in 2013 is Erik Lubbers voornemens om de berg Alpe d’Huez te beklimmen. Dit doet hij niet omdat het een vrijblijvende gebeurtenis is. Lubbers wil zich inzetten voor de stichting l’Alpe d’Huzes, de organisatie die geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. De sportieveling heeft juist voor deze stichting gekozen, aangezien er in zijn beleving geen vermogen naar dure directeuren gaat.

“Het bedrijf waar ik werk deed vorig jaar al mee aan de actie,”steekt Lubbers van wal. “Toen twijfelde ik al om mee te doen, maar uiteindelijk hield ik de boot af. Na de goede verhalen van vorig jaar vond ik dat het er dit jaar maar eens van moet komen. Ik heb een racefiets aangeschaft, ben gaan trainen en ben ook gaan fietsen in de Ardèche in Frankrijk. Verder heb bovenin mijn huis een soort hometrainer waar ik de Alpe d’Huez virtueel op een beamer heb ingesteld. Die beklom ik de eerste keer in 1 uur en 25 minuten, iets wat ik ondertussen heb teruggebracht naar 1 uur en 7 minuten. In het echt schijnt het wel zwaarder te zijn, dus ik houd rekening met een kleine vertraging.”

De reden dat Lubbers meedoet is het feit dat hij meerdere mensen uit familiekring heeft verloren aan de vreselijke ziekte. “Het is doodsoorzaak nummer één. Mijn opa had longkanker, hij kon niet van het roken afblijven. Bij mijn moeder is er een tumor uit de kaak gehaald. Mijn zwager had er ook mee te maken. De schoonmoeder van mijn ex had eierstokkanker. Dat was zo’n sterke vrouw en die zag je gewoon aftakelen. Vreselijk om te zien. Gelukkig is er nu op medisch gebied al veel meer mogelijk dan twintig jaar geleden, alleen kan er nog meer gebeuren en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Daarvoor moet er zoveel mogelijk geld op tafel komen.”

Dat geld wordt zoals genoemd verzameld via de actie van de stichting l’Alpe d’Huzes. Lubbers is actief in een team van totaal vijf personen en ondertussen zijn er vier bedrijven bereid gevonden om voor 1000 euro per bedrijf achterop het shirt te staan. “De beklimming van de Alpe d’Huez kan op twee dagen gebeuren voor deze actie. De eerste dag is zeg maar voor de beginners, dat is een korte dag waarop de berg in totaal 1 tot 3 keer kan worden beklommen. De tweede dag is een lange dag, deze begint al om 5 uur ’s ochtends en duurt tot acht uur ’s avonds. Een goed getrainde klimmer lukt het om de berg in dit tijdsbestek 6 keer te beklimmen. Mijn doel is om minimaal vier keer naar boven te gaan. Qua sponsoring zijn er mensen die een vast bedrag toezeggen, maar mijn schoonzusje vindt dat ik er wat voor moet doen en geeft me 10 euro per beklimming.”

De vijf willen in ieder geval 15 duizend euro binnenharken. Dat is namelijk het minimale bedrag wat vereist is om volgend jaar weer mee te mogen doen aan de actie. “We zitten nu gezamenlijk op ongeveer 10 duizend euro en we mogen sowieso starten. Zelf heb ik tot dusver 2600 euro verzameld en ik hoop dat er nog veel bijkomt. Mensen kunnen me volgen via mijn weblog en ik wil bij deze iedereen oproepen om ons te ondersteunen. Alles komt ten goede aan de bestrijding van kanker. En die vier keer beklimmen? Zoals de beentjes nu voelen moet dat goedkomen. Ik heb in elk geval nog ruim de tijd om me goed voor te bereiden.”

De poging van Erik Lubbers en zijn team vindt plaats op 6 juni in de Franse Alpen. Wat betreft de voorbereidingen is hij te volgen via www.blog.re-quies.nl.

 

IMG_6306