examenstress column Voor middelbare scholieren staan de examens voor de deur. Hoe beleven jongeren dit? Is er veel stress?  Tess Oppewal uit Vries is bereid gevonden haar verhaal te doen. De komende weken zal zij de lezers informeren over de spannende tijd van de examens.

Afgelopen week had ik meivakantie. Natuurlijk heb ik veel uitgerust en lekker op mijn kamer gezeten, maar omdat de examens bijna zijn heb ik natuurlijk ook steeds meer geleerd. Ik heb oude examens geoefend, en gelukkig gaat dat best goed. Ik had verwacht dat biologie niet zo goed zou gaan en Duits ook niet, maar met de oefenexamens haal ik er toch wel mooie voldoendes op! Dat geeft mij dan gelukkig ook weer wat betere verwachtingen van hoe ik uiteindelijk mijn officiële examens zal gaan maken. Soms heb ik er gewoon even geen zin meer in en dan ga ik gitaar spelen. Even lekker mijn hoofd leeg maken en ergens anders op kunnen focussen.
Ook luister ik gewoon wel naar liedjes op mijn telefoon of laptop. Maar, gelukkig nog steeds geen examenstress!
Tess Oppewal