examenstress column Voor middelbare scholieren staan de examens voor de deur. Hoe beleven jongeren dit? Is er veel stress?  Tess Oppewal uit Vries is bereid gevonden haar verhaal te doen. De komende weken zal zij de lezers informeren over de spannende tijd van de examens.

Afgelopen week had ik mijn eerste examen. Namelijk Nederlands. Gelukkig was ik zelfs vlak voordat we zouden beginnen nog steeds niet gestrest of zenuwachtig. Ik vond het eigenlijk best wel gezellig; met zijn allen in rijtjes in de gymzaal. Oefenen voor de examens (nog steeds vooral Duits en biologie) doe ik natuurlijk nu nog meer, maar niet te veel. Ik zou te veel aan mezelf gaan twijfelen als ik dat zou gaan doen, en dat wil ik natuurlijk niet! Ik heb eigenlijk al best veel zin in de volgende examens.                     Tess Oppewal