examenstress column Voor middelbare scholieren staan de examens voor de deur. Hoe beleven jongeren dit? Is er veel stress?  Tess Oppewal uit Vries is bereid gevonden haar verhaal te doen. De komende weken zal zij de lezers informeren over de spannende tijd van de examens.

Hierbij mijn laatste stukje! Afgelopen week had ik mijn Engels, Duits en wiskunde examen. Alweer was ik niet echt zenuwachtig. Voor Duits wel een beetje, omdat ik dat vak altijd al moeilijk heb gevonden. Uiteindelijk ging het gelukkig wel goed. Ik heb sowieso over allemaal best wel een goed gevoel. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen of ik ervoor ga slagen of niet, maar ja een beetje vertrouwen in jezelf hebben is nooit verkeerd toch? Dinsdag had ik mijn laatste examen. Biologie. Aangezien dit stukje voor dinsdag is geschreven heb ik nu ik dit schrijf nog geen idee hoe het dan zal zijn, maar de oefen examens gingen goed en die heb ik met voldoendes gemaakt dus ik hoop dat dat met de echte ook zo zal zijn. Ik vond de examenperiode een eigenlijk best leuke en gezellige periode. Ik ben er heel blij mee dat ik geen stress heb gehad en dat ik het best leuk heb gevonden. Ik hoop natuurlijk heel erg dat ik slaag en dan kan ik volgend jaar de opleiding onderwijsassistent gaan doen. Nu al zin!
                     Tess Oppewal