GRONINGEN – In de zoektocht naar een nieuwe trainer is FC Groningen terechtgekomen bij Frank Wormuth. De trainer die momenteel bezig is aan zijn vierde seizoen bij Heracles Almelo tekent een contract voor drie jaar. Wormuth zal na dit seizoen worden gepresenteerd, maar voor het zover is staan er onder leiding van FC Groningen-trainer Danny Buijs voor de reguliere competitie allereerst nog 14 competitieduels op het programma. Zondagmiddag krijgt FC Groningen bezoek van Go Ahead Eagles.    

Frank Wormuth heeft bij Heracles Almelo de afgelopen drie jaar laten zien dat hij een aansprekende speelwijze kan koppelen aan ontwikkeling en resultaat laat FC Groningen weten op haar clubsite. Temeer omdat er zowel voor Heracles Almelo en FC Groningen nog een serie belangrijke competitiewedstrijden op het programma staan, geven zowel FC Groningen als Wormuth aan in deze fase nog niet dieper in te gaan op de vraag waarom beide partijen tot elkaar zijn gekomen.

De allereerste ontmoeting tussen FC Groningen en Heracles Almelo eindigde medio december voor FC Groningen in ieder geval in een teleurstellende 4-2 uitnederlaag. De return die op zondagmiddag 24 april op het programma staat zal voor FC Groningen vanzelfsprekend in het teken van revanche staan. In de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse die anderhalve week geleden werd afgewerkt, greep FC Groningen na vier nederlagen op rij weer eens de volle winst. De huidige nummer zes van de ranglijst speelde na ruim een half uur wel met tien man, maar FC Groningen liet in het resterende deel van de eerste helft en ook na de onderbreking zien dat er wel degelijk kwaliteit in de ploeg zit. Of dit zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles wederom naar de oppervlakte komt zal moeten blijken. FC Groningen heeft het dit seizoen niet eenvoudig tegenover ploegen die lager op de ranglijst staan.

FC Groningen staat momenteel op de elfde plek in de Eredivisie en pakte in de allereerste confrontatie dit seizoen in totaal negen punten tegenover RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, Willem II, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en hekkensluiter PEC Zwolle. De ploegen die nu onder de streep of vlak boven de streep staan zullen er in de tweede seizoenshelft alles aan doen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Tegenover Go Ahead Eagles, de nummer 13 van de Eredivisie, boekte FC Groningen wel een overwinning en doorbrak daarmee de ongeslagen status van de ploeg uit Deventer die op dat moment al vijf duels stand hield. FC Groningen- aanvaller Jørgen Strand Larsen maakte in dit duel op aangeven van FC Groningen-verdediger Wessel Dammers het enige doelpunt van de wedstrijd vlak na rust. Wessel Dammers zien we dit seizoen in ieder geval niet meer terug bij FC Groningen. Afgelopen weekend werd bekend dat de 26-jarige verdediger voor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan Willem II. De club uit Tilburg staat momenteel vlak boven de gevarenzone en heeft een verplichte optie tot koop als de ploeg zich weet te handhaven in de Eredivisie. Dammers heeft bij FC Groningen nog een contract tot de zomer van 2023.

Go Ahead Eagles zal gebrand zijn op een goed resultaat, maar verkeert al langere tijd niet meer in vorm. Dit jaar pakte de tegenstander van zondag alleen een punt tegen Heracles Almelo en voor de laatste overwinning in het afgelopen jaar moeten we terug naar zaterdag 27 november toen Willem II in eigen huis met 1-0 werd verslagen. Vorige week donderdag speelde Go Ahead Eagles vanwege het competitievrije weekend nog een oefenduel tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd bleef met 1-1 in balans.