ZUIDLAREN – FC Zuidlaren wordt door Paul Raveneau getraind. Dat is een vakman die al jaar en dag investeert in de ontwikkeling van spelers en teams.

In Eline Gerdes heeft hij een prima assistent-trainer gevonden. Tijdens haar studie Sport en Bewegen is ze in 2011 stage gaan lopen bij FC Zuidlaren als voetbaltrainer. Na haar actieve carrière als voetbalster bij FC Zuidlaren en ACV is Eline kort geleden voor haar UEFA B-licentie geslaagd. Tijdens de opleiding heeft ze bij de beloften van SC Heerenveen haar stage genoten. Vorig seizoen is ze in de winterstop als assistent bij de O23 van FC Zuidlaren aangesloten. Raveneau ziet potentie in Gerdes en heeft haar gevraagd als assistent bij het eerste elftal. Na enig nadenken heeft ze besloten voor die stap. Ze wil ieder jaar een stap zetten om zich verder te ontwikkelen en dit lijkt momenteel de juiste stap.

Trainer zijn in de mannenwereld is anders dan bij vrouwen. Er wordt anders naar een vrouw gekeken. Het is nog steeds een mannenwereld. Ze heeft het gevoel zich af en toe te moeten bewijzen. Ze heeft het gevoel met een achterstand te beginnen waar ze eigenlijk niks aan kan doen. Het daagt haar uit om met mannen aan de slag te gaan en het te laten zien dat een vrouwelijke trainer ook jongens/mannen onder haar hoede kan nemen.

De 28-jarige Gerdes is een ambitieuze dame. Naast haar werk in de jeugdzorg en trainer bij FC Zuidlaren doet ze momenteel ook een opleiding in de psychologie. Ze vindt het een uitdaging om een talentvolle speler zodanig te prikkelen dat hij het maximale uit de trainingen en wedstrijden gaat halen. Eline wil graag aan de slag met een gemotiveerd team. Voor haar geldt dan ook zeker dat het teambelang boven het individuele belang gaat. Je moet daarin één lijn trekken. Recht door zee, eerlijk en gedisciplineerd zijn.

Ze vindt het jammer dat er nog weinig vrouwelijke trainers zijn. Ze denkt dat het ligt aan het krijgen van kansen en dat vrouwen nog niet echt die stap durven te maken. Op dit moment draagt Gerdes zorg voor de trainingen en wedstrijden, omdat Raveneau tijdelijk niet op het veld kan staan. Mooi vindt Gerdes het vertrouwen wat ze van Raveneau en de club krijgt. Vorig seizoen is er een goed prestatieklimaat neergezet en daar borduurt Gerdes verder mee. FC Zuidlaren wil dit seizoen een betere prestatie neerzetten dan vorig seizoen.