HOOGEVEEN – FC Zuidlaren leed zaterdag de tweede nederlaag van het seizoen door op bezoek bij Hoogeveen met 2-0 te verliezen.

Kevin Kerssies werd matchwinner aan de kant van de thuisploeg en scoorde beide treffers. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht, waarbij Hoogeveen soms net wat volwassener en slimmer was dan het jeugdige FC Zuidlaren.

Veel gebeurde er lange tijd niet. Tot de 24e minuut toen Jan ten Cate Kevin Kerssies met een prachtige bal bediende. Die kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal achter de kansloze Robin Luikens. Het tempo bleef hierna te laag, waardoor Hoogeveen er niet in slaagde voor rust verder afstand te nemen.

In de tweede helft startte Zuidlaren fel en werd het via Renke Arends meteen gevaarlijk. Diezelfde Arends kreeg na een uur misschien wel de grootste mogelijkheid toen hij helemaal vrijstaand een enorme kopkans kreeg maar de bal naast het doel zag verdwijnen.

Nadat Arends Hoogeveen opnieuw liet ontsnappen, was het aan de andere kant wel raak. Een volley van Kevin Kerssies verdween met een stuit over de verbouwereerde doelman. Het verzet van Zuidlaren was daarmee gebroken. Via Esad Yildirim en Jan ten Cate had de score nog verhoogd kunnen worden, maar gescoord werd er niet meer. FC Zuidlaren vervolgt de competitie zaterdag met wederom een uitwedstrijd tegen DKB (foto: Albert Stegeman).