ZUIDLAREN – De Nationale Voorleesdagen worden in Bibliotheek Zuidlaren gevierd met kindertheater op 27 januari vanaf 15.30 uur. De voorstelling Feest van theaterduo Potitco is geïnspireerd door het Prentenboek van het Jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje.

Kinderen van 2 tot 6 kunnen tijdens de voorstelling genieten van vrolijk educatief poppentheater. De voorstelling Feest draait om pop Dorus. Dorus kan niet wachten op haar verjaardag, dus begint ze alvast aan een feestelijke jurk. Ze knipt overal de mooiste lapjes uit en zingt er aanstekelijke liedjes bij. Zing je ook mee?

Tijdens de Voorleesdagen (25 januari tot 4 februari) vinden in het hele land activiteiten plaats rondom de leukste prentenboeken. De bibliotheek zet vol in op het stimuleren van voorleesplezier. Voorlezen stimuleert namelijk de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Kaartjes voor de voorstelling kosten 4 euro. Ze zijn alleen te koop via de website van de bibliotheek: bibliothekendrenthe.nl/voorstelling-feest-zuidlaren.