ZUIDLAREN – Fietstoerclub Dobberieders uit Zuidlaren organiseert op zaterdag 24 oktober de 30e editie van de ‘Henk Steenbergen’- fietsen veldtoertocht. De ATB commissie is er ook dit jaar weer in geslaagd om een geheel nieuwe route uit te zetten Er zijn 2 ronden van 30 en 50 kilometer door prachtige natuurgebieden in de omgeving van Zuidlaren en Anloo en Gasteren. Er zijn twee prima verzorgingsposten op de routes.
Het parcours loopt door de prachtige Staatsbossen van Gasselte, Gieten en Borger en door een uniek gedeelte met o.a Het Boomkroonpad, Nije Hemelriek en Het Meindersveen.
Verkeersregelaars laten de deelnemers, daar waar nodig, verantwoord oversteken.
Ook dit jaar is er weer medewerking van Staatsbosbeheer en diverse landeigenaren. De routes bieden alles wat een veldtoertocht uitdagend en spannend kan maken: veel bos en heide paadjes, heuveltjes en slootjes en veel singeltracks. Natuurlijk ook de nieuwe verlengde ATB strubbenroute is in het parcours opgenomen. Op een aantal punten langs de route worden de ATB -ers begeleid door verkeersregelaars. Langs de route bevinden zich twee verzorgingsposten.Er kan vanaf 9.00 tot 10.30 uur gestart worden in de kantine van voetbalver. Havelte op Sportpark de Meerkamp. De bezoekers worden via borden en parkeerwachters naar de parkeerplaatsen geleidEr kan vanaf 9.00 tot 10.30 uur gestart worden in de kantine van voetbalver. Havelte op Sportpark de Meerkamp. De bezoekers worden via borden en parkeerwachters naar de parkeerplaatsen geleidEr is gekozen voor de afstanden van plusminus 25 of 45 kilometer. De eerste lus wordt uitgelegd in het gebied Havelte Oost en daarbij komt u langs de uitgestrekte heidevelden, genieput, schaapskooi, de grafheuvels en de historische gronden van het Holtingerzand.
ocht uitgezet in de schitterende omgeving van Havelte.
Er is gekozen voor de afstanden van plusminus 25 of 45 kilometer. De eerste lus wordt uitgelegd in het gebied Havelte Oost en daarbij komt u langs de uitgestrekte heidevelden, genieput, schaapskooi, de grafheuvels en de historische gronden van het Holtingerzand.
Na de pauzeplaats gaan de liefhebbers voor de lange ronde naar Havelte West.
Er kan vanaf 9.00 tot 10.30 uur gestart worden in de kantine van voetbalver. Havelte op Sportpark de Meerkamp. De bezoekers worden via borden en parkeerwachters naar de parkeerplaatsen geleid. Deelname € 5,00 en voor NFTU leden € 4,00. Jongeren tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Onderweg wordt u prima verzorgd door AH- Abe Brouwer uit Havelte met o.a. een heerlijk stukjes fruit, verschillende drankjes en een krentenbol. Natuurlijk is de EHBO Havelte met 4 mensen aanwezig voor noodgevallen en er is technische fietshulp van BikeTotaal uit Steenwijk.Er kan voor beide routes gestart worden van 9.00 uur tot 10.00 uur en de sluitingstijd is 13.00 uur, daarna is de route niet meer bewegwijzerd. De startlocatie is de kantine van Sportpark “Wenakkers” Randweg 3 te Zuidlaren. Deelnemers kunnen hier gebruik maken van de kleed en douchegelegenheden. Na afloop van de tocht kunt u de fiets afspuitenEr kan vanaf 9.00 tot 10.30 uur gestart worden in de kantine van voetbalver. Havelte op Sportpark de Meerkamp. De bezoekers worden via borden en parkeerwachters naar de parkeerplaatsen geleidutes zijn tov voorgaande jaren enigszins gewijzigd en verbeterd.
Er zijn twee prima verzorgingsposten op de routes.
Het parcours loopt door de prachtige Staatsbossen van Gasselte, Gieten en Borger en door een uniek gedeelte met o.a Het Boomkroonpad, Nije Hemelriek en Het Meindersveen.
Verkeersregelaars laten de deelnemers, daar waar nodig, verantwoord oversteken.
Het reinigen van mens en materiaal kan na afloop aan de finish!
Met de NTFUtoepassing Scan & Go ga je sneller van start.
NTFU en KNWUleden hebben €1,- korting op vertoon van hun ledenpas.
Elseggeleden en jeugd t/m 15 jaar kunnen gratis deelnemen.
vertrektijden & inschrijfkosten
45 Km 9:00 – 10:00 uur € 4,50
25 Km 9:00 – 10:00 uur € 4,00
. De bezoekers worden via borden naar de parkeerplaatsen geleid. Voor meer informatie kan men kijken op www.dobberieders.nl