REGIO – De gemeente Tynaarlo gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Begin deze maand zijn daarvoor de handtekeningen gezet door burgemeester Marcel Thijsen en Axel van Pel van Meld Misdaad Anoniem. De gemeente ontvangt voortaan informatie van het meldpunt over criminaliteit en fraude.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar iemand anoniem informatie kan doorgeven over criminaliteit en misdaad. Criminele activiteiten zoals drugslabs, geweld of gedwongen prostitutie, fraude of onverklaarbaar vermogen kunnen op die manier aan het licht komen.

Het landelijke meldpunt geeft tips over criminaliteit in Tynaarlo voortaan ook rechtstreeks door aan de gemeente. Door deze samenwerking krijgt de gemeente een beter overzicht van de meldingen in de omgeving en dat versterkt de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Thijsen: ‘Inwoners zijn de oren en ogen van de wijk en zitten vaak met zorgen die niet gemeld worden bij de politie. Informatie dat gemeld wordt bij Meld Misdaad Anoniem, wordt door capaciteitsproblemen niet altijd goed opgepakt bij de politie en het Openbaar Ministerie. Door gebruik te maken van het meldpunt kunnen wij meldingen ook oppakken binnen onze gemeente.’

De aanpak tegen ondermijning maakt een belangrijk onderdeel uit van de uitvoering van het veiligheidsbeleid van gemeente Tynaarlo. Hierbij is het belangrijk dat de gemeente een goede informatiepositie heeft. Ambtenaren horen en zien veel tijdens hun dagelijkse werkzaamheden en door deze informatie te koppelen aan signalen van het meldpunt, ontstaat een completer beeld van de omvang van (ondermijnende) criminaliteit. Meer informatie vind je op meldmisdaadanoniem.nl. Wil je iets anoniem melden? Bel naar 0800 – 7000 of meld het via een beveiligde omgeving op de website van Meld Misdaad Anoniem.