VRIES – De gemeente Tynaarlo is op zoek naar de beste wereldgerechten uit Tynaarlo en organiseert daarom de kookwedstrijd ‘Tynaarlo koot de sterren van de hemel’. Deelnemers mogen maximaal drie recepten per adres insturen Een deskundige jury van professionele koks uit de gemeente Tynaarlo kiest uit de ingezonden recepten vijf kanshebbers voor de prijs en de eeuwige roem! Zij doen dat aan de hand van de volgende criteria: puur en natuurlijk, leesbaarheid van het recept, origineel en vernieuwend en lekker & combinatie van smaken.

Het Wereldfeest wordt georganiseerd op 30 juni en tijdens het wereldfeest mogen de vijf geselecteerde kanshebbers hun gerecht buiten bereiden. De jury maakt vervolgens een ‘live’ beoordeling en maakt ter plaatse de MasterChef van Tynaarlo bekend. Wil je meedoen? Stuur dan vóór 10 juni een e-mail naar wereldfeesttynaarlo@gmail.nl of stuur het op naar Tynaarlosestraat 43, 9481 AB in Vries onder vermelding van het wereldfeest. Vermeld je naam, leeftijd, adres en naam het recept (inclusief ingrediënten, werkwijze en serveersuggestie) en hoe je aan dit recept bent gekomen.

Het wereldfeest vindt plaats op zondag 30 juni van 13:00 – 17:00 uur. Het accent ligt op wereldvoedsel en wereldcultuur. Ook duurzaam en zelfvoorzienend leven krijgen een plek in het programma. In Tynaarlo zijn veel groepen actief met ontwikkelingssamenwerking elders in de wereld. Zij zullen zich ieder op geheel eigen wijze presenteren. De verschillende continenten Afrika, Azië en Latijns Amerika krijgen vorm door allerlei activiteiten en experiences voor jeugd en volwassenen. Eten, workshops, muziek en entourage: alles in de sfeer van het continent. Ook is er weer een wereldrecord poging: zoveel mogelijk kinderen samen laten koken.