VRIES – De V.O.V.- Run in Vries vond afgelopen zondag onder prima weersomstandigheden plaats. Wethouder van Sportzaken Martin Kremers gaf het startschot en om 14.30 uur startte de TIENMINUTENRUN, waarbij de kinderen van de groepen 3,4,5 en 6 van de basisscholen Vijverstee en Holtenhoek werden weggeschoten. Het parcours hiervoor werd uitgezet op de idyllische Brink van Vries. Daaropvolgend gingen de kinderen van groep 7 en 8 met elkaar de strijd aan op het stratenparcours. De run van 2,5 kilometer had het doel wie de sportiefste school van Vries zou worden en deze eer ging dit keer naar De Holtenhoek, omdat van deze school procentueel de meeste leerlingen kwamen opdagen.

Diverse partijen maakten het vervolgens mogelijk dat de schoolkinderen een tas met gezonde inhoud en een herinnering aan de geleverde prestatie ontvingen, een nieuw element wat is ontstaan bij de VOV-Run Vries. Voorafgaand aan deze VOV Run hebben alle schoolkinderen van de groepen 3 t/m 8 deelgenomen aan een hardloopclinic, gehouden tijdens de gymlessen door de sportdocenten (in opleiding), de combinatiefunctionarissen Sport en een gediplomeerde trainer van ATC 75 afdeling Vries.

Na deze gebeurtenissen startte om 15.00 uur de 5 en de 10 kilometer. Bij de mannen wist dezelfde winnaar als vorig jaar ook dit jaar de winst te pakken, terwijl bij de dames Wilma Rake uit Zuidlaren de winst wist te pakken. Zij deed dit overigens in een nieuw persoonlijk record over 10 kilometer.

Rabocup Noord Drenthe Circuit

Wat betreft de toekomst van de VOV-Run, deze wedstrijd zal onderdeel worden van de nieuw te starten Rabocup Noord Drenthe Circuit. Het doel van dit circuit is het laagdrempelig deelnemen aan hardloopwedstrijden en zal bestaan uit 6 wegwedstrijden en 2 crosslopen. Deze wedstrijden zullen onder KNAU-voorwaarden worden georganiseerd en worden gelopen in de 8 dorpen van Noord-Drenthe met een officiële tijdsregistratie.

VOV Run

VOV Run1

VOV Run2

VOV Run3

VOV Run4

VOV Run5

VOV Run6

VOV Run7

VOV Run8