ZUIDLAREN – Het nieuwe schooljaar begint bijna, en daarmee ook het nieuwe sportseizoen. Zoek je nog een leuke sport, probeer dan eens judo. Bij Judo Zuidlaren kun je drie gratis proeflessen volgen om de judosport te leren kennen.

Judo is een veelzijdige sport. Je werkt aan je conditie, en je leert beter bewegen. Valbreken is een belangrijk onderdeel bij judo. Goed leren vallen en een verbeterde rompstabiliteit verkleinen de kans op blessures. Sportartsen raden judo ook aan als sport naast bijvoorbeeld voetbal. Voor kinderen is judo een goede sport omdat het helpt bij het ontwikkelen van een betere motoriek. Goed leren vallen geeft zelfvertrouwen. Judoka’s leren naar elkaar te luisteren en grenzen aan te geven. Kinderen komen letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen te staan. Ook volwassenen kunnen terecht bij Judo Zuidlaren. Het maakt niet uit of je al vaker op de mat hebt gestaan of een beginner bent. Iedereen traint op zijn eigen niveau.

Wil je het graag eens proberen? Meld je dan aan via secretariaat@judozuidlaren.nl of kom gewoon langs in de gymzaal aan de Goudenregenlaan in Zuidlaren. Een judopak kun je lenen. Kinderen trainen op maandagmiddag (vanaf 16.10). De volwassenen trainen op dinsdagavond, van 19.30 tot 20.45.