VRIES – Afgelopen zondag was Vries het decor van het jaarlijkse hardloopspektakel, de VOV-run. De organisatie kijkt wederom trots terug op een zeer geslaagd evenement. Dit jaar was de VOV-run het een na laatste onderdeel van het Rabocup Loopcircuit. Maar liefst 280 deelnemers liepen de zolen van hun schoenen in Vries, maar tot een parcoursrecord kwam het op het snelle parcours in Vries niet.

Leo Baptist maakt onderdeel uit van de organisatie van de VOV-run en zat maandagmiddag nog helemaal in de adrenaline: “Ik zit nog helemaal in de sfeer van gisteren. Het was een waar hardloopfeest. Alles zat mee: het weer, enthousiaste deelnemers en zelfs de jonge DJ’s werkten uitstekend samen met de speaker.” De VOV-run kende dit jaar louter hoogtepunten volgens Baptist. Mede door de hulp van een groot aantal vrijwilligers werd het wederom een succesvolle editie. “ Het was prachtig om te zien van opbouw tot afbreken. Alles verliep onvoorstelbaar goed. Iedereen voerde zijn of haar taak naar behoren uit. Er was zo’n goede wisselwerking”, aldus Baptist. Het opruimen moet nog gebeuren, maar zelfs daar kijkt hij naar uit: “We moeten nog een hoop opruimen, maar we kunnen het beter laten staan voor volgend jaar. Wat een feest!”

De 10 kilometerloop werd een prooi voor Ben Stellingwerf uit Bedum, die daarmee zijn titel van vorig jaar prolongeerde met een tijd van 33 minuten en 15 seconden. Daarmee had hij een ruime voorsprong op de concurrentie in de personen van Sander de Boer uit Groningen en Matthijs de Vroome uit Peize. Bij de vrouwen wist de Duitse Johanna Lorenz tevens haar winst van vorig jaar met succes te verdedigen. Met een tijd van 39 minuten en 22 seconden verbeterde ze haar winnende tijd van het jaar ervoor met maar liefst twee minuten. Hillie Koops uit Gasselte en Fenna Heijnen uit Groningen maakten het podium compleet.  

De 5 kilometerloop werd een prooi voor Tim Grelling uit Stadskanaal met een tijd van 16 minuten en 42 seconden. Luuk Molenaar uit Groningen en Finn van Pijkeren uit Middelstum volgden achter Grelling op plek twee en drie. Bij de vrouwen won Lisa van der Mast uit Maastricht overtuigend. Daphne Spreen uit Rolde finishte een dikke minuut na Van der Mast en Jip Boerema uit Paterswolde pakte het brons.

Natuurlijk was er in Vries ook weer een Kids Run. Een groot aantal enthousiaste kinderen werden gezamenlijk opgewarmd. Een tocht van 800 of 1200 meter stond voor hen op het programma dus er was voor de jeugd ook genoeg keuze om lekker actief mee te doen. “De Kids Run was dit jaar ook weer een succes. Daar zijn we echt heel blij mee.”