EELDE – De maatschappelijke beursvloer die afgelopen donderdag door de Haren-Tynaarlose Uitdaging werd georganiseerd bij Royal Flora Holland, was een vruchtbare. Maar liefst 120 deelnemers uit het bedrijfsleven, maatschappelijk veld, onderwijs en overheid maakten ruim 100 matches met een waarde van bijna €160.000,-. De teller loopt nog. Manager Gerni Luttikhuis van de Haren-Tynaarlose Uitdaging is trots:  “We zijn trots op dit fraaie resultaat en hebben veel mensen met elkaar verbonden!”

Een enthousiaste opening door wethouder Pepijn Vemer en Simon Poelstra, programmaleider Ondernemen met Impact van Gemeente Groningen, deed bezoekers de oren spitsen bij de lezing van Kees Klomp. Hij liet hen inzien dat de activiteiten in maat lopen met een omslag naar meer betekenisgedreven economie in Nederland.

In stijl van de veiling verhandelden de aanwezigen vervolgens aanbod van kennis, menskracht, materialen, faciliteiten en andere zaken. Niet alleen uit het bedrijfsleven, maar ook van studenten en non-profit initiatieven. Via speeddates, plenaire pitches, netwerkgesprekken en een presentatiemarkt boden maatschappelijke instellingen en groepen hun wensen en vragen aan.

Het resultaat was er naar. Zo gaat GasTerra op de bres voor IT-stages voor de stichting Empower Yourself,  levert Van Hulley een bijdrage aan de kerstpakketten van Gemeente Tynaarlo, ondersteunt het Kinderfestival Haren de p.r. van de Hortus in Haren, kan Quiet voor vergadering terecht bij het Internationaal Klompenmuseum in Eelde, zal de Kleine Consultant het werk van Dress for Succes versterken, krijgt het Behouden Huys bezoek van Netwerk Noord en GROFF aandacht via Woonborg-magazine en gaat bijenclub Bij-O-Divers de samenwerking verkennen met De Zonnehof en NewNexus.

Toepasselijke uitgedoste acteurs van Auth&Tiek begeleidden de verschillende programmaonderdelen. Studenten van Noorderpoort verzorgden de inschrijving en catering met zelfgebakken koek en hapjes. De @Lentisband swingde daarnaast de pan uit. De projectorganisatie was dit jaar in handen van Bert Wiekema van Royal FloraHolland, Carolien Dorreman van de Rotary, Lennart Koster van Walli, Richard Knegt van MindScape Organisatieadviseurs, Ton Jansse van Chez Antoine en Gerni Luttikhuis van de Uitdaging/Luttikhuis coaching advies. Binnenkort volgt meer informatie over de gemaakte matches en de lezing van Kees Klomp.

Luttikhuis is trots en kijkt nu al uit naar de editie van volgend jaar: “Ik wil allereerst iedereen die zich hiervoor ingezet heeft bedanken. In het speciaal ook alle vrijwilligers die dit prachtige evenement mogelijk hebben gemaakt. Het is in ieder geval heel erg goed gegaan en daar zijn we ontzettend blij mee. Zet het maar alvast in de agenda: Beursvloer 2021. Die komt er namelijk zeker!”