“We kunnen terugkijken op een mooi weekend”

VRIES – Het was een groot succes, de twee avonden die Harmonie Vries afgelopen weekend organiseerde in Café Onder de Linden. De avonden brachten de drie onderdelen van de vereniging mooi naar voren. Het orkest, het majorettepeloton en de malletband vermaakten de ruim 250 aanwezige toeschouwers. Voorzitter Koos Bruin kijkt dan ook tevreden terug.

“Het was echt voor jong en oud, dat maakte het juist ook zo leuk,” begint Bruin. “Het showelement was met de malletband, de majorettes en de stieldrummer goed vertegenwoordigd en daardoor werd een echte tropische sfeer gecreëerd. Iedereen heeft zich volgens mij goed vermaakt.”

Dat bleek, want met een opkomst van 250 toeschouwers over twee dagen zat Café Onder de Linden in Vries goed vol. De vereniging deed bewust haar best om het ook voor de jongeren aantrekkelijk te maken, want naast echte klassiekers werden de recente hits niet geschuwd. De zomerhit van Michel Teló kwam voorbij, evenals Lady Gaga. “We vinden het gewoon belangrijk dat de jeugdige generatie het bij onze vereniging ook erg naar de zin heeft. We hebben niet voor niets een Jeugd Leerlingenorkest en een Jeugd Malletband. Ons jongste lid is acht jaar en de oudste is al 81. Volgend jaar hebben we een jubileum en het oudste lid hoopt dan, mits gezond, er zeker bij te zijn.”

Met het jubileum snijdt de preses een thema aan waar Harmonie Vries trots op is. De Vrienden van de Harmonie hebben afgelopen weekend hun steun toegezegd om het 100-jarige jubileum extra feestelijk te kunnen aankleden. “Echt een heel mooi gebaar en we zijn er dan ook erg blij mee. De Vrienden zijn 24 jaar geleden opgericht met als doel de vereniging te kunnen ondersteunen met zaken die wij niet kunnen opvangen in de begroting. Geweldig dat zij een bedrag van 2000 euro ter beschikking stellen voor het jubileum.”

Terugkomend op de avond, Bruin is het meest trots op de beleving van de leden. “Het enthousiasme van de leden en de daarmee gepaarde inzet is een absoluut hoogtepunt, vind ik. Ook de waardering die het publiek daarvoor heeft doet me erg goed. We kunnen terugkijken op een heel mooi weekend.”

_MG_7965