VALTHERMOND/VRIES – De singer/songwriter Harry Loco uit Vries presenteert aanstaande zaterdag zijn nieuwe album in Café Old Smuggler in Valthermond. Loco zal onder andere het nummer Reclaim Love ten gehore brengen, volgens de sympathieke zanger is het dé zomerhit van 2013. De CD-presentatie vindt overigens in Valthermond plaats omdat Loco zich samen met diverse betrokkenen inzet voor Alpha Bangoura, een man zonder verblijfsstatus in Nederland.

“Dat is een uiterst trieste situatie”, aldus Loco. “Het benefietconcert is bedoeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor Alpha Bangoura en zijn vrouw Lenny. Een aantal artiesten zal aanstaande zaterdagavond in Valthermond optreden en ook ik zal enkele nieuwe nummers ten gehore gaan brengen. Diverse belangstellenden uit Vries reizen ook af naar Valthermond.”

Alpha Bangoura verblijft ondertussen al elf jaar in Nederland. Hij leerde zijn huidige vrouw Lenny kennen en ze trouwden op 7 mei 2008 in het gemeentehuis in Stadskanaal. Door fouten in zijn proces en onzorgvuldig handelen van diverse instanties raakten de officiële documenten van Bangoura zoek en hij wordt nu bedreigd met uitzetting. Het benefietconcert vindt aanstaande zaterdag plaats in café Old Smuggler in Valthermond en dit gebeuren begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro en dit komt ten goede aan de armlastige familie Bangoura. Het gezin heeft nauwelijks inkomen en wordt ondersteund door diverse betrokkenen. Met de entreegelden van het concert hopen de initiatiefnemers de Bangoura’s verlichting van hun situatie te kunnen bieden.