ZUIDLAREN – Fietstoerclub “de Dobberieders” uit Zuidlaren organiseert op zaterdag 2 november de 29e editie van de Henk Steenbergen fietsen veldtoertocht.

De ATB- commissie er weer in geslaagd om een geheel nieuwe route uit te zetten

Er kan een keus gemaakt worden uit 25 of 50 kilometer. De route is in nauw overleg met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en Het Drents landschap en andere grondeigenaren tot stand gekomen. Deze vernieuwde route biedt alles wat een veldtoertocht uitdagend en spannend kan maken. Dit betekent heel veel bos en heidepaadjes, heuveltjes en slootjes, dus veel singeltracks. Het is een technische route die door iedere deelnemer gereden kan worden.

Ook de nieuwe ATB Strubbenroute is in het geheel opgenomen. De tocht wordt op een aantal punten beveiligd door verkeersregelaars. Op de route bevinden zich een tweetal verzorgingsposten waar de inwendige mens wordt verzorgd. Sportcentrum de Wenakkers stelt haar accommodatie voor dit jaarlijks terugkerende evenement beschikbaar aan de FietsToerClub de Dobberieders. Dit betekent een ruime ontvangst, douche en kleedgelegenheid. Tevens kan men de fiets na afloop afspuiten.

Er wordt gestart bij Sportcentrum Wenakkers, aan de Randweg 4 Zuidlaren. Starttijden: 9.00-10.00 uur. Voor meer informatie: Dinus Vos, tel. 06-10852103 of www.dobberieders.nl