Marjolein Nanninga nieuwe Bloemenkoningin Eelde

EELDE – Marjolein Nanninga is de nieuwe Bloemenkoningin van het Bloemencorso Eelde. Dat werd afgelopen zaterdagavond bekend in de Feesttent Eelde. Hier vond de gehele avond de Bloemenkoningin-verkiezing plaats, waar elf dames aan mee deden. Na twee rondes, waarin de kandidaten in première- en galakleding het podium betraden, was het aan de jury de moeilijke taak om de winnares aan te wijzen. Marjolein ontving de Bloemenkoningin-kroon uit handen van de Bloemenkoningin van vorig jaar, Elza Mulder. “Ik kan het nog bijna niet beseffen”, sprak Marjolein zaterdagavond. “Ik had echt niet verwacht dat ik een kans zou maken. Ik ben zo blij!”

Als de rust wat is wedergekeerd bij Marjolein, gaat de Krant van Tynaarlo op maandagochtend bij haar langs in Hoogkerk. Of het besef er inmiddels al is? “Nu wel ja”, lacht de Bloemenkoningin. “Het besef kwam eigenlijk zondag pas. Zaterdagavond en nacht was zo hectisch. Ik werd door iedereen gefeliciteerd en had weinig tijd om stil te staan bij hetgeen zich had afgespeeld. Het duurde zelfs even voordat ik mijn vader kon laten weten dat ik had gewonnen.” Uiteindelijk lukte het Marjolein gelukkig nog wel om haar vader diezelfde avond een berichtje te sturen. “Hij was zo trots op me”, gaat de inwoonster van Hoogkerk verder. “Ook mijn vriend Mylano, die in Eelde woont, was natuurlijk dolgelukkig. Hij was gedurende de avond samen met zijn vrienden en familie aanwezig in de Feesttent. Ik ben blij dat zij aanwezig waren om me te supporten”.

Terug naar een paar maanden geleden, toen Marjolein besloot om deel te nemen aan de Bloemenkoningin-verkiezing. “Ik werd via Instagram gevraagd door Elza en Lindsay Haijkens”, vertelt Marjolein. “Zij hebben mij als het ware gescout voor de verkiezing”. Na lang nadenken en overleg hakte Marjolein uiteindelijk de knoop door. “Mijn vriend zei ook: doe gewoon mee”, legt de Bloemenkoningin uit. “Toen heb ik het besluit genomen om me gewoon in te schrijven”. Na haar inschrijving volgde er een oefenmiddag, waaraan alle kandidaten deelnamen. Bij de oefenmiddag ontmoette Marjolein de verschillende meiden en leerde ze hoe ze op het podium moest lopen. “Het was een goede oefening”, laat Marjolein weten. “Ook op zaterdagmiddag hebben we de avond nogmaals doorgenomen, waarna we in de make-up gingen. Rond 21.15 betrad ik voor het eerst het podium en vond ik het ontzettend spannend. Na de eerste ronde vielen de zenuwen wat van me af en kon ik vooral genieten”.

Gedurende de avond kwamen de kandidaten tweemaal het podium op. In de eerste ronde waren ze gekleed in kleding die ze aan zouden doen naar een premièreavond. De tweede ronde bestond uit een galaronde, waarin de dames prachtige jurken droegen. “Tijdens de rondes kregen we ook verschillende vragen”, laat Marjolein weten. “Dat vond ik misschien wel het meest spannend. Ik was in het begin bang om verkeerde dingen te zeggen. Niet persé voor de jury, maar vooral omdat er zoveel mensen waren om te kijken. Gelukkig is alles goed gegaan”. Na de rondes ging de jury, bestaande uit Elza Mulder (Bloemenkoningin 2018), Getie Kramer (Internoord Reizen), Silvia Noorman (Sil’s Mode) Ger Wierenga (vv Actief) en Tim Lambeck (De Krant van Tynaarlo), in beraad. Tijdens dit beraad dook Marjolein de Feesttent in en kwamen vele mensen naar haar toe. “Ze zeiden allemaal dat ik het hartstikke goed had gedaan en wel een kans maakte om te winnen”, vertelt Marjolein. “Maar ik kon me dat niet voorstellen. Echter gaf het me wel een goed gevoel, dat ik in ieder geval een goede indruk van mezelf had gegeven”.

Niet veel later werd de einduitslag door presentatrice Wietske Kerkstra bekendgemaakt. De publieksprijs werd gewonnen door Mathilde Pasveer. De prijs voor eerste hofdame (tweede plek) ging naar Divine Meijer. De prijs voor tweede hofdame werd gewonnen door Marral Kreijkes. “Het was dit jaar een ontzettend lastige keus”, vertelt Silvia, die al jarenlang in de jury zit. “We hebben heel erg lang getwijfeld over onze top drie. Uiteindelijk vonden wij dat Marjolein het beste past in het totale plaatje van Bloemenkoningin”. De Bloemenkoningin en haar hofdames nemen deze week deel aan de diverse activiteiten van het Bloemencorso. Zo zijn ze onder andere aanwezig bij de kindermiddag en Hollandse Avond in de Feesttent. “Maar het mooiste is natuurlijk de zaterdag”, vertelt Marjolein. “Tijdens de optocht van de corsowagens zit ik, samen met Divine en Marral, in een auto. Het is prachtig om mijzelf een jaar lang Bloemenkoningin te mogen noemen en daarmee ook het gezicht van het Bloemencorso te zijn”.