Naam: Oetra Gopal

Leeftijd: 58

Woonplaats: Zuidlaren

Hoe is het met je?

‘Het gaat heel goed met mij!’

Wanneer ben je vertrokken bij de gemeente Tynaarlo en is dit een goede keuze geweest?

‘In april 2022 heb ik officieel afscheid genomen van de politiek na twaalf jaar wethouder geweest te zijn. Waarvan de laatste vier jaar voor de gemeente Tynaarlo. Het was/is voor mij op het juiste moment en een goede keuze geweest om een stap in een andere sector te maken voor de laatste arbeidsjaren voordat ik met pensioen ga!’

Waar hou je je momenteel mee bezig?

‘Ik ben half september gestart op een werk-leerplaats bij het IKC Schuilingsoord in Zuidlaren. Dit in verband met de opleiding schoolleider en basis en vakbekwaamheid aan de Academia university of applied sciencefiction in Amsterdam die half december start. Daarnaast word ik loopbaancoach voor ex-bestuurders bij het bureau Transitium en ga ik een aantal uren in de zorg werken.’

Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen die spelen binnen de gemeente Tynaarlo?

‘Via de lokale kranten en mijn netwerk.’

Heeft de huidige coalitie de juiste koers te pakken?

‘Jazeker. Ik heb alle vertrouwen in de huidige fractie en wethouder. Alleen wil ik als ex-bestuurder niet teveel op de inhoud ingaan, want loslaten en het aan de fractie en huidige wethouder laten is heel belangrijk.’

Wat gaat goed binnen de gemeente Tynaarlo en wat kan, of moet beter?

‘De meeste dingen gaan zoals altijd goed. Wat beter kan is de snelheid van besluitvorming van bepaalde bouwprojecten. Zoals de ontwikkelingen in het centrum van Zuidlaren en het centrum van Eelde.’

Wat heeft de gemeente Tynaarlo nodig tot aan de volgende verkiezingen?

‘Vol vertrouwen doorgaan op de ingezette koers. Blijven ophalen bij inwoners, blijven communiceren en zichtbaar blijven door veel in de samenleving aanwezig te zijn.’

Als jij het voor het zeggen zou hebben. Wat zou je dan de hoogste prioriteit geven binnen de gemeente Tynaarlo?

‘Ik heb het bij mijn afscheid losgelaten en zoals eerder aangegeven. De ontwikkelingen in het  centrum van Zuidlaren en Eelde en inzetten op versnelling verduurzamen woningen en gebouwen.’

Heb je goede voornemens voor 2023?

‘Voor mij blijft het zoals altijd. Vol vertrouwen en passie blijven inzetten en geloven in het positieve en kansen grijpen.’

Wat zou je vanaf deze plek tegen de inwoners van Tynaarlo willen zeggen?

‘Laten we blijven omkijken naar elkaar. Dit is en blijft het belangrijkste in ons dagelijks leven. Zien en gezien worden. En ik wens een ieder het beste voor 2023 in goede gezondheid.’