Feestelijke opening nieuwe opticien ‘Jij Brillen en Meer’ in Zuidlaren

ZUIDLAREN – Met ingang van deze week is Zuidlaren een nieuwe optiekzaak rijker: ‘JIJ Brillen & Meer’.  Agelopen maandag was een kleine feestelijke opening aan de Stationsweg en vanaf dinsdag waren de deuren geopend voor klanten. “Ik wilde deze belangrijke dag niet zomaar voorbij laten gaan, dus hoe klein het feestje ook is, voor ons betekent het veel”, vertelt eigenaar Jeroen IJntema. De winkel zit in het oude karakteristieke pand van groente- en fruitwinkel Sikkens.

IJntema werkt inmiddels meer dan 25 jaar in de optiekbranche. De laatste 12,5 jaar werkte hij bij opticien ‘Bij Maarten’ in Emmen, in 2019 verkozen tot beste optiekzaak van Nederland. Toch besloot hij een eigen zaak te openen. “Nu is het perfecte moment voor een eigen zaak, ondanks corona”, vertelt IJntema enthousiast. “Het is een moeilijker jaar dan anders, maar als je begint vanaf nul zoals ik, dan heb je niets te verliezen. Ik vind niets leuker dan het iemand naar de zin te maken. Ik ben oprecht geïnteresseerd en op zoek naar de mens achter de bril. Dat is nodig om de perfecte bril te vinden vind ik, het moet matchen met je persoonlijkheid. Bovendien ben ik ervan overtuigd wanneer je werkt vanuit je passie zoals ik, dat mensen dat (h)erkennen. Ik wil mensen een beter en comfortabel kijkleven geven.” Om de perfecte match te vinden heeft ‘JIJ bril en meer’ brillen, contactlenzen en zonnebrillen van Tom Ford, AM Eyewear, Funk, Cazal, Woodys, Götti, Caroline Abram, Rodenstock en Woodys in hun collectie.

IJntema komt uit Oosterwolde, maar door marktonderzoek kwam hij uit op Zuidlaren. Zuidlaren met de perfecte winkelstrook en mooie boetiekjes, weg van het grote stadscentrum met de grote winkels waar overal het zelfde aanbod is. “Zuidlaren is waar meer en meer mensen winkelden voor corona. Je kan hier nog normaal parkeren en het aanbod aan producten is divers en bijzonder. Ook na corona zullen dit soort plaatsen buiten de grote steden erg aantrekkelijk zijn voor het winkelende publiek”, legt IJntema uit. Op een druilerige zondag reed hij daarom met zijn vrouw richting Zuidlaren, bij aanblik van het pand van Sikkens was hij op slag verliefd. “Ik kan het niet verklaren, het is een onderbuikgevoel. Toen ik het pand zag viel het kwartje, ik wist dat ik hier mijn winkel wou vestigen en nu is het eindelijk zo ver”, aldus een verheugde IJntema. Op de foto zijn de bezoekers van de feestelijkheden te zien: Roelie en Albert Sikkens, de eigenaren van het karakteristieke pand waar vroeger Sikkens zat, en de nieuwe huurder van het pand en eigenaar van de nieuwe winkel ‘Jij Brillen en Meer’, met zijn gezin.

Voor een oogmeting kan er een afspraak gemaakt worden, maar als men een kijkje wil nemen, dan staan de deuren open. Afspraken kunnen ingepland worden via telefoon 0646324659 en mail info@jijbrillenenmeer.nl , meer informatie is te vinden op www.jijbrillenenmeer.nl